Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán szubsztrátum

Termékkód 3272

Japanese Soil ez egy természetes akváriumi szubsztrátum, amit Japánban gyártanak. Teljes ismertetés

4 414 Ft
3 647,93 Ft ÁFA nélkül
Mikor lesz raktáron?

Nincs raktáron

Hamarosan készleten lesz, hagyja meg Figyelmeztetés elküldése.
 • A rendelés kézbesítése

  A termék nincs raktáron?

 •  
 • A rendelés kézbesítése

  Tudja meg egy pillanaton belül a raktárra kerülés idejét

 •  
 • A rendelés kézbesítése

  Válaszlevélben értesítjük Önt a határidőről

 •  
 • A rendelés kézbesítése

  A készletbe kerülés után e-mailen keresztül figyelmeztetjük Önt

 •  
 • A rendelés kézbesítése

  Ezután elvégezheti a vásárlást

 • A raktárra kerülés idejét ITT tudhatja meg

INVITAL Japanese Soil ez egy természetes akváriumi szubsztrátum, amit Japánban gyártanak. Ez egy nagyon termékeny feketeföld, amelyet a gyárban golyókká szárítanak, amelyek nem esnek szét, nem keményítik meg a vizet, és könnyen használhatók az akváriumokban.

Ezek a szubsztrátumok csodálatosak mind azok számára, akik akváriumi növényeket akarnak termeszteni (igényesek vagy igénytelenek), mind azok számára, akik lágy vizet vagy alacsonyabb, 6,5 pH-értéket igénylő halakat tartanak, mivel ez a szubsztrátum fenntartja ezeket az értékeket az akváriumban. Továbbá, ideális az édesvízi garnélák tenyésztésére.

Miben jobb az INVITAL Japanese Soil szubsztrátum a többitől vagy esetleg a homoktól?

Snižuje pHA víz pH értékét, akár 6,5 értékig is csökkenti

Gyengén savas tartományra csökkenti a víz pH-ját, 6,5-re. Mindegy, hogy a csapvíz pH értéke 7 felett is van. Az akváriumba töltés után, amelyikben ez a szubsztrátum van, a víz pH értéke egy néhány óra elteltével 6,5 értékre csökken és hosszú ideig így is marad - ez az érték ideális a tropikus halak többségének, valamint a növényeknek is, amelyek így jobban fogadják a tápanyagokat.

Snižuje tvrdostCsökkenti a vízkeménységét

Csökkenti a víz teljes keménységét és a KH-t - a növények többsége és a halak a lágy vizet részesítik előnyben. Különösen a lágylevelű és a szőnyegnövényeknek fontos ez. Az INVITAL Japanese Soil a vízkeménységét 5°dGH és a karbonát irányt 0 dKH csökkenti. A víz keménységét és pH értékét a japán szubsztrátumon kívül a piacon lévő egy szubsztrátum se tudja csökkenteni, pedig ez a halak és a növények számára nagyon fontos paraméter.

Obsahuje množství živinNagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz a növények részére.

Azzal, hogy a granulátumok többsége a japán feketeföldből vannak gyártva, természetesen a növények számára nagy mennyiségű tápanyaggal rendelkezik, amelyek több évig is táplálni fogják a növényeket. Ugyanúgy, mint a mezőkön - a kavicsban műtrágya, tápanyag nélkül semmi sem fog nőni, barna talajban ez nem lesz teljesen ilyen és a feketeföldben bármit meg lehet termeszteni. E szubsztrátum használatakor a vizet csak pótlólagosan kell műtrágyázni - semmi sem történik, ha megfeledkezik erről a műveletről. A növények a gyökereiken keresztül annyi tápanyagot szívnak fel, amennyire szükségük van.

Akvárium vhodné pro rybyAz akvárium megfelel a halaknak Tisztább és egészségesebb környezet a halak részére

Ennek a szubsztrátumnak a szemcséi nagyon porózusok, amely hatalmas számú szűrő baktérium telepítését teszi lehetővé. Ez úgy néz ki, mintha az akváriuma egy nagyméretű szűrővel lenne szűrve. Így a vízben nem lesznek különféle káros anyagok, mivel azokat a baktériumok azonnal átalakítják.

Substrát do sebe nasává živiny A szubsztrátum magába szívja a tápanyagokat Magába szívja a felesleges tápanyagot

Mivel ez a szubsztrátum agyag összetevőt is tartalmaz, felszívja a felesleges tápanyagokat a vízből. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az összes tápanyag a szubsztrátumba van zárva és a növények részére szükség szerint elérhető. A vízben csak minimálisan van tápanyag, ezért az algák nincsenek támogatva. Javasoljuk, hogy a vízoszlopot csak kevéssé, rendszeresen valamilyen kereskedelmi műtrágyával trágyázzák, hogy csak kevés tápanyag legyen a vízben a mohák vagy olyan növények számára, amelyek inkább a tápanyagok leveleit fogyasztják.

Susbstrát čistí voduA vizet kristály tisztává változtatja

A speciális INVITAL Japanese Soil szubsztrátum a vizet kristálytisztává varázsolja. Korlátozott mértékben eltávolítja és felszívja a gyökerek színét.

Susbtrát je vhodný pro krevetky Humin savakat tartalmaz garnélarákok és trópusi halak számára

Ez a szubsztrátum egyszerűen ideális a garnélarákok és a trópusi halak részére. Nemcsak csökkenti a víz keménységét és pH értékét, hanem humin savakat bocsát ki, tehát a halaik úgy fogják érezni magukat, mint a természetes környezetben.

Susbrtát nevypouští čpavek Az első hónapban nem bocsát ki ammóniát, ezért nem szükséges gyakori vízcsere

A INVITAL Japanese Soil nem tartalmaz olyan hatalmas mennyiségű szerves anyagot, amelyek az első hónapban versengő japán szubsztrátumokban vannak és ammóniát képeznek. A víz cserét a kezdetekkor nem kell olyan gyakran végezni.

Susbrtát je 100% přírodní Olyan szaga van, mint a szárított agyagnak - 100 % természet eredetű

A csomag kinyitásakor meg lesz lepve, hogy milyen szaga van a szubsztrátumnak- ugyanolyan, mint a szárított agyagnak. Ez a szubsztrátum teljesen természetes alapanyag és a halai valamint a növényei pontosan úgy fogják érezni magukat, mintha a saját otthoni környezetükben lennének. Magába foglalja a természetes agyag összes előnyös tulajdonságait, nem szennyezi a vizet, nem bomlik, hanem ellentétben tisztító hatású.A piacon 3 féle akvarisztikai szubsztrátum van:

1  Sima kavics / homok - nem rendelkezik a fent felsorolt funkciókkal. Csak, mint közeg a növények gyökereinek.

2 Égetett szubsztrátumok tápanyag nélkül - pld. az Unisoil. Ezek a szubsztrátumok nincsenek hatással a víz pH értékére vagy a keménységére. Semmilyen tápanyagot nem tartalmaznak, tehát ezért a víz műtrágyázása szükséges. Humin savakat sem tartalmaznak. Az INVITAL Japanese Soil-hoz hasonlóan azonban sok hasznos baktériumot telepíthet, amelyek javítják a víz minőségét.

3 A japán szubsztrátumok, mint például az INVITAL Japanese Soil - rendelkeznek a fent említett előnyökkel. Ezek a legjobb szubsztrátumok mindazok számára, akik trópusi halakat tartanak, és esetleg növényeket termesztenek. Nem alkalmasak azoknak a haltenyésztőknek, akik olyan halakat tartanak, amelyek 7-nél magasabb pH-t igényelnek, vagy kemény vízre van szükségük - pld. az Afrikai tavakból származó atkákhoz, stb. A japán szubsztrátumok kipróbálása után kevés ember tér vissza a homok vagy az égetett szubsztrátumokra.

Az ADA Aqua Soil és az INVITAL Japanese Soil minősége és árai közötti különbségek:

Az ADA Aqua Soil Amazonia hatalmas mennyiségű szerves anyagot tartalmaz, amelyek az első hónapban lebomlanak és növelik az ammónia mennyiségét a vízben, ami az algák növekedéséhez vezet az első hónapban. A INVITAL Japanese Soil nem tartalmaz annyi szerves anyagot, így sokkal könnyebb beindítani az akváriumot, ammónia és algák növekedése nélkül. Ezen felül nem kell naponta cserélni a vizet a telepítés után, amikor ezt a szubsztrátumot használja.

Az INVITAL Japanese Soil ára lényegesen alacsonyabb, mivel az aljzatot közvetlenül a japán gyárból importáljuk, és közvetítők nélkül küldjük el közvetlenül az ügyfeleknek.

A szemcsék mérete a Normal és a Powder változatokban:

Kínálatunkban a Normal változat 3-4 mm, a Powder változat 2 mm szemcseméretben található. A szokásos használathoz a Normal változatot ajánljuk. Ha szőnyegnövényeket akar ültetni, vagy szebb kinézetet akar az akváriumának, akkor a homlok üveghez a Powder változatot kell szórni. A Powder változat legfeljebb az 50 liter űrtartalmú akváriumok számára ideális, ahol a kisméretű granulátumok jobban néznek ki.

Használat és adagolás:

Ne mossa a szubsztrátumot. Csak helyezze az akváriumba és töltse fel vízzel. Az első órákban a víz könnyedén zavaros lehet. A zavarosság azonban egy napon belül eltűnik, és a víz kristálytisztává válik. Növények telepítésekor javasoljuk, hogy az akváriumot a magasság 1/3-ig töltsék meg vízzel, ültessék a növényeket, majd töltsék fel az akváriumot.

A konkurens japán szubsztrátumok esetében azt javasolják, hogy az első héten naponta, a következő héten minden másnap, a harmadik héten kétszer, a negyediktől hetente egyszer cseréljék a vizet. Az INVITAL Japanese Soil esetében azonban ilyen gyakori cserére egyáltalán nincs szükség, mivel kezdetben szinte semmilyen ammóniát nem bocsát ki a vízbe. Elég az első héten kétszer cserélni a vizet, majd hetente egyszer vagy kéthetente egyszer. Természetesen a gyakoribb víz cserével nem ront el semmit.Ha garantált pH értéket és vízkeménységet akar elérni, a következő szubsztrátum mennyiségeket használja:

 • Pro 35l akvárium – 6-8l szubsztrátum
 • Pro 57l akvárium – 8-11l szubsztrátum
 • Pro 157l akváriumhoz – 24-32 liter szubsztrátum szükséges.

Ezekre a mennyiségekre csak akkor van szükség, ha a kívánt pH-értéket és keménységet szeretné elérni - például garnélarák-tenyésztők számára.

Értékelni csak a bejelentkezett ügyfeleink tudnak.
Itt tud bejelentkezni: Bejelentkezés

Név nélkül nap 10. 11. 2021 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum

+ egyetlen labda sem lebeg
+ tökéletesen néz ki és illatozik
+ a növényeket a legkisebb probléma nélkül ültetik el.
Nem mostam meg, kissé zavaros víz szürkére, majd másnap meglátom, eddig 100 pont.

Név nélkül nap 1. 7. 2021 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum

didien007 Már másodszorra van meg, ez nagyszerű.Ez a minőség.

Név nélkül nap 19. 6. 2021 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Powder japán szubsztrátum

Valami elképesztő
+nem alkalmazható
+nem víztelenít
+jó kinézetű
+kiváló a növények számára

Kuri A. nap 17. 4. 2021 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum

Ez a talaj valóban tökéletesen beállította a viz Gh,Kh,Ph értékét a növényeknek ideális szintre és nagyon szép is! Maximálisan elégedett vagyok vele!

Baranyai K. nap 23. 3. 2021 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum

Szuper ez a talaj!! Sajnálom, hogy nem tudok fotót feltölteni! *****

Név nélkül nap 22. 2. 2021 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum

Maximálisan csökkenti a víz keménységét és ph-értékét. Itt kemény víz és magas ph van, és kellemesen meglepett és rendkívül elégedett vagyok ezzel a szubsztráttal.

Név nélkül nap 5. 1. 2021 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Powder japán szubsztrátum

Jó kezelhetőség. Nem lebeg. Nem kell mosni. Mélyebbre kell ültetni, mert az aljzat könnyebb, de ez csak gyakorlat kérdése. Jól is néz ki.

Név nélkül nap 18. 12. 2020 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum

INVITAL Japanese Soil 8l Porbarna japán szubsztrát (korábban Platinum Soil)
Gyors kiszállítás a rendelés, jól szállított növények, az akvárium felállítása és a szűrő bekapcsolása után egy nap múlva kristálytiszta víz, ha óvatosan önti a vizet pl. kőre, gyökérre stb. nem sérül az alja, enyhe zavarosság, ami másnapra eltűnik. Király a gyöngyök mérete, az alja sötét és jól néz ki.

Név nélkül nap 14. 12. 2020 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum

Volt az akváriumomban, jól néz ki, beállította a kemény víz értékeit, csökkentette a pH-t, a kH-t és a GH-t, nagyszerű termék, a hátránya, hogy nehéz növényeket ültetni bele, és amikor leengeded az akváriumot, szép rendetlenséget csinál, ami kb. 1 nap alatt leülepszik, plusz az egész feneket összekoszolod, különösen, ha friss vizet öntesz.

Név nélkül nap 23. 11. 2020 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Powder japán szubsztrátum

Az aljzat nem öblíti a vizet, viszonylag jól tartja a növényeket, de a nagy növényekhez nagyobb rétegre van szükség. 4 nap után már elengedtem tetra halak és garnélarákok véres házasság!!! nem több három hétig. Egyetlen darab sem halt meg! Természetesen előtte kétszer kicseréltem a víz felét, és teszteket végeztem. NEM FÉRDEKEL. Én ugyanezt tettem az ebi gold szubsztrátummal.Légy óvatos, különböző gyártók nitrifikáló baktériumait tettem bele, és van egy szűrőm tele a seachem médiával.

Hiba jelentés /
információ kitöltés

Kategóriákból a weboldalon

Rendelési szám: 3272
Gyártó: Aljzat INVITAL | Vše od INVITAL
Kategória: Akváriumi aljzatok vízi növények számára
Elérhetőség: Kérésre (küldj kérdezz)
A szubsztrátum típusa: japán | garnélák számára
Szubsztrátumok termékvonala: Platinum Soil
2 termékkel kapcsolatos kérdés INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán szubsztrátum:

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 8l Powder japán szubsztrátum 20.04.2021 23:46

Kedves Invital! Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a japán szubsztrátumhoz kell használni külön táptalajt, a szubsztátum alá? Köszönöm szépen előre is a választ! Üdv. : Dávid

INVITAL

invitalpet.hu ír:

A japán szubsztrátum teli van értékes tápanyaggal, nem szükséges külön táptalajt használni.  

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum 29.03.2021 22:33

Elso akvarium berendezese elott allunk. Aljzatnak a INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum-ot neztem ki. 54 l-es akvariumhoz vennem. Tobb helyen olvastam,h a halaknak jobb a homok szinu aljzat. Igaz ez? Erdemes lenne erre a japan aljzatra egy vekonya retegben vilagosabb arnyalatu aljzatot is onteni? Koszonom! Laszlo Orsolya

INVITAL

invitalpet.hu ír:

Kedves Orsolya! 

Ez a szubsztrátum kifejezetten trópusi halak számára van. Erre már nem rakunk semmilyen réteget. Érdekelheti Önt