A legnagyobb akvarista webáruház vagyunk Magyarországon.

INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán barna szubsztrátum

Termékkód 3393
4 984 Ft
4 119,01 Ft ÁFA nélkül
db

Raktáron > 200 db

A kézbesítési dátum betöltése
A szállítási idővonal betöltése
cashback

A termék megvásárlásáért a következő összeget kapja vissza: 150 Ft

A lebonyolított vásárlásért kedvezményt kap a következő vásárlásra. Rendszeresen vásárolni nálunk megéri.

Többet a hűségrendszerről

INVITAL Japanese Soil ez egy természetes akváriumi szubsztrátum, amit Japánban gyártanak. Ez egy nagyon termékeny feketeföld, amelyet a gyárban golyókká szárítanak, amelyek nem esnek szét, nem keményítik meg a vizet, és könnyen használhatók az akváriumokban.

Ezek a szubsztrátumok csodálatosak mind azok számára, akik akváriumi növényeket akarnak termeszteni (igényesek vagy igénytelenek), mind azok számára, akik lágy vizet vagy alacsonyabb, 6,5 pH-értéket igénylő halakat tartanak, mivel ez a szubsztrátum fenntartja ezeket az értékeket az akváriumban. Továbbá, ideális az édesvízi garnélák tenyésztésére.

Miben jobb az INVITAL Japanese Soil szubsztrátum a többitől vagy esetleg a homoktól?

Snižuje pHA víz pH értékét, akár 6,5 értékig is csökkenti

Gyengén savas tartományra csökkenti a víz pH-ját, 6,5-re. Mindegy, hogy a csapvíz pH értéke 7 felett is van. Az akváriumba töltés után, amelyikben ez a szubsztrátum van, a víz pH értéke egy néhány óra elteltével 6,5 értékre csökken és hosszú ideig így is marad - ez az érték ideális a tropikus halak többségének, valamint a növényeknek is, amelyek így jobban fogadják a tápanyagokat.

Snižuje tvrdostCsökkenti a vízkeménységét

Csökkenti a víz teljes keménységét és a KH-t - a növények többsége és a halak a lágy vizet részesítik előnyben. Különösen a lágylevelű és a szőnyegnövényeknek fontos ez. Az INVITAL Japanese Soil a vízkeménységét 5°dGH és a karbonát irányt 0 dKH csökkenti. A víz keménységét és pH értékét a japán szubsztrátumon kívül a piacon lévő egy szubsztrátum se tudja csökkenteni, pedig ez a halak és a növények számára nagyon fontos paraméter.

Obsahuje množství živinNagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz a növények részére.

Azzal, hogy a granulátumok többsége a japán feketeföldből vannak gyártva, természetesen a növények számára nagy mennyiségű tápanyaggal rendelkezik, amelyek több évig is táplálni fogják a növényeket. Ugyanúgy, mint a mezőkön - a kavicsban műtrágya, tápanyag nélkül semmi sem fog nőni, barna talajban ez nem lesz teljesen ilyen és a feketeföldben bármit meg lehet termeszteni. E szubsztrátum használatakor a vizet csak pótlólagosan kell műtrágyázni - semmi sem történik, ha megfeledkezik erről a műveletről. A növények a gyökereiken keresztül annyi tápanyagot szívnak fel, amennyire szükségük van.

Akvárium vhodné pro rybyAz akvárium megfelel a halaknak Tisztább és egészségesebb környezet a halak részére

Ennek a szubsztrátumnak a szemcséi nagyon porózusok, amely hatalmas számú szűrő baktérium telepítését teszi lehetővé. Ez úgy néz ki, mintha az akváriuma egy nagyméretű szűrővel lenne szűrve. Így a vízben nem lesznek különféle káros anyagok, mivel azokat a baktériumok azonnal átalakítják.

Substrát do sebe nasává živinyA szubsztrátum magába szívja a tápanyagokat Magába szívja a felesleges tápanyagot

Mivel ez a szubsztrátum agyag összetevőt is tartalmaz, felszívja a felesleges tápanyagokat a vízből. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az összes tápanyag a szubsztrátumba van zárva és a növények részére szükség szerint elérhető. A vízben csak minimálisan van tápanyag, ezért az algák nincsenek támogatva. Javasoljuk, hogy a vízoszlopot csak kevéssé, rendszeresen valamilyen kereskedelmi műtrágyával trágyázzák, hogy csak kevés tápanyag legyen a vízben a mohák vagy olyan növények számára, amelyek inkább a tápanyagok leveleit fogyasztják.

Susbstrát čistí voduA vizet kristály tisztává változtatja

A speciális INVITAL Japanese Soil szubsztrátum a vizet kristálytisztává varázsolja. Korlátozott mértékben eltávolítja és felszívja a gyökerek színét.

Susbtrát je vhodný pro krevetkyHumin savakat tartalmaz garnélarákok és trópusi halak számára

Ez a szubsztrátum egyszerűen ideális a garnélarákok és a trópusi halak részére. Nemcsak csökkenti a víz keménységét és pH értékét, hanem humin savakat bocsát ki, tehát a halaik úgy fogják érezni magukat, mint a természetes környezetben.

Susbrtát nevypouští čpavekAz első hónapban nem bocsát ki ammóniát, ezért nem szükséges gyakori vízcsere

A INVITAL Japanese Soil nem tartalmaz olyan hatalmas mennyiségű szerves anyagot, amelyek az első hónapban versengő japán szubsztrátumokban vannak és ammóniát képeznek. A víz cserét a kezdetekkor nem kell olyan gyakran végezni.

Susbrtát je 100% přírodníOlyan szaga van, mint a szárított agyagnak - 100 % természet eredetű

A csomag kinyitásakor meg lesz lepve, hogy milyen szaga van a szubsztrátumnak- ugyanolyan, mint a szárított agyagnak. Ez a szubsztrátum teljesen természetes alapanyag és a halai valamint a növényei pontosan úgy fogják érezni magukat, mintha a saját otthoni környezetükben lennének. Magába foglalja a természetes agyag összes előnyös tulajdonságait, nem szennyezi a vizet, nem bomlik, hanem ellentétben tisztító hatású.A piacon 3 féle akvarisztikai szubsztrátum van:

1  Sima kavics / homok - nem rendelkezik a fent felsorolt funkciókkal. Csak, mint közeg a növények gyökereinek.

2 Égetett szubsztrátumok tápanyag nélkül - pld. az Unisoil. Ezek a szubsztrátumok nincsenek hatással a víz pH értékére vagy a keménységére. Semmilyen tápanyagot nem tartalmaznak, tehát ezért a víz műtrágyázása szükséges. Humin savakat sem tartalmaznak. Az INVITAL Japanese Soil-hoz hasonlóan azonban sok hasznos baktériumot telepíthet, amelyek javítják a víz minőségét.

3 A japán szubsztrátumok, mint például az INVITAL Japanese Soil - rendelkeznek a fent említett előnyökkel. Ezek a legjobb szubsztrátumok mindazok számára, akik trópusi halakat tartanak, és esetleg növényeket termesztenek. Nem alkalmasak azoknak a haltenyésztőknek, akik olyan halakat tartanak, amelyek 7-nél magasabb pH-t igényelnek, vagy kemény vízre van szükségük - pld. az Afrikai tavakból származó atkákhoz, stb. A japán szubsztrátumok kipróbálása után kevés ember tér vissza a homok vagy az égetett szubsztrátumokra.

Az ADA Aqua Soil és az INVITAL Japanese Soil minősége és árai közötti különbségek:

Az ADA Aqua Soil Amazonia hatalmas mennyiségű szerves anyagot tartalmaz, amelyek az első hónapban lebomlanak és növelik az ammónia mennyiségét a vízben, ami az algák növekedéséhez vezet az első hónapban. A INVITAL Japanese Soil nem tartalmaz annyi szerves anyagot, így sokkal könnyebb beindítani az akváriumot, ammónia és algák növekedése nélkül. Ezen felül nem kell naponta cserélni a vizet a telepítés után, amikor ezt a szubsztrátumot használja.

Az INVITAL Japanese Soil ára lényegesen alacsonyabb, mivel az aljzatot közvetlenül a japán gyárból importáljuk, és közvetítők nélkül küldjük el közvetlenül az ügyfeleknek.

A szemcsék mérete a Normal és a Powder változatokban:

Kínálatunkban a Normal változat 3-4 mm, a Powder változat 2 mm szemcseméretben található. A szokásos használathoz a Normal változatot ajánljuk. Ha szőnyegnövényeket akar ültetni, vagy szebb kinézetet akar az akváriumának, akkor a homlok üveghez a Powder változatot kell szórni. A Powder változat legfeljebb az 50 liter űrtartalmú akváriumok számára ideális, ahol a kisméretű granulátumok jobban néznek ki.

Használat és adagolás:

Ne mossa a szubsztrátumot. Csak helyezze az akváriumba és töltse fel vízzel. Az első órákban a víz könnyedén zavaros lehet. A zavarosság azonban egy napon belül eltűnik, és a víz kristálytisztává válik. Növények telepítésekor javasoljuk, hogy az akváriumot a magasság 1/3-ig töltsék meg vízzel, ültessék a növényeket, majd töltsék fel az akváriumot.

A konkurens japán szubsztrátumok esetében azt javasolják, hogy az első héten naponta, a következő héten minden másnap, a harmadik héten kétszer, a negyediktől hetente egyszer cseréljék a vizet. Az INVITAL Japanese Soil esetében azonban ilyen gyakori cserére egyáltalán nincs szükség, mivel kezdetben szinte semmilyen ammóniát nem bocsát ki a vízbe. Elég az első héten kétszer cserélni a vizet, majd hetente egyszer vagy kéthetente egyszer. Természetesen a gyakoribb víz cserével nem ront el semmit.Ha garantált pH értéket és vízkeménységet akar elérni, a következő szubsztrátum mennyiségeket használja:

  • Pro 35l akvárium – 6-8l szubsztrátum
  • Pro 57l akvárium – 8-11l szubsztrátum
  • Pro 157l akváriumhoz – 24-32 liter szubsztrátum szükséges.

Ezekre a mennyiségekre csak akkor van szükség, ha a kívánt pH-értéket és keménységet szeretné elérni - például garnélarák-tenyésztők számára.

Akváriumi aljzat teszt 🌿👇

A Micranthemum Monte Carlo és az Eleocharis parvula növényeket használtuk. A növényeket naponta permeteztük, és LED-es világítás világított rájuk.

Látható, hogy a növények nehezebben nőnek a közönséges homokban. Az ADA szubsztrátot az ADA Aqua Soil Amazonia Ver.2 verzióban használtuk, ami nem annyira tápláló, a klasszikus változatban pedig több tápanyaggal gyorsabban növekednének a növények.

🤔 Nem akar hibázni az aljzat kiválasztásakor, és ezzel jelentős károkat okozni az akváriumban? Vagy az érdekli, hogy miért importálják a legjobb akváriumi szubsztrátumokat a távoli Japánból? Javasoljuk, hogy olvassa el legújabb cikkeinket ebben a témában:

Miért importálunk akváriumi szubsztrátumot egészen Japánból? 🗾

Olyan helyzet az akvarisztikában, amikor a pénzmegtakarítás veszteséget jelent 📉

Az alábbiakban INVITAL Japanese soil ellátott vásárlóink akváriumait találja 💚. Ezekben az akváriumokban az INVITAL Japanese soil használták, mind a Normal, mind a Powder változatban. Egyes esetekben homokot használtak az elülső részen, és Japanese soil csak a növények alatt hagytak.

👉 További vásárlói akváriumok megtekintése 👈

Hosszabbítsa meg akváriumi szubsztrátumának élettartamát 🌿

Az akváriumi szubsztrátum, amely tápanyagokat is tartalmaz, vagy legalábbis képes azokat felszívni, jó kiegészíteni táptalajjal, amelyet alá kell helyezni.

1️⃣ Hosszú távú tápanyagkészlet növényeknek🌿

Ha az Ön szubsztrátuma nem tartalmaz tápanyagokat😏, de képes azokat felszívni: akkor a táptalaj nagyon fontos – a klasszikus tápoldat a vízben ugyanis nem ugyanolyan minőségű, mint a növények gyökerénél🌱 elhelyezkedő tápanyagkészlet, különösen olyan növényeknél, amelyek főként a gyökereken keresztül veszik fel a tápanyagokat.

Azonban a tápanyagokat tartalmazó szubsztrátumok esetében is fontos a táptalaj, mivel használatával jelentősen meghosszabbítja az aljzatának 🌿💪élettartamát = azaz mielőtt elfogynának a tápanyagok, és ki kell cserélni az aljzatot vagy aljzatba helyezhető növénytáppal kell kiegészíteni (az aljzatba helyezhető tabletták nem ugyanolyan minőségű helyettesítők).

2️⃣ Vízáramlás a gyökerek között 💧

Az akváriumok aljzata főleg hátulról előre lejt, így a szubsztrátum rétege a hátulsó akváriumfalnál gyakran 10 cm-nél is magasabb. 😬.

A klasszikus szubsztrátum kis granulátumokból áll, ezért a víz rosszul áramlik közöttük, míg a táptalaj jóval nagyobb szemcseméretű, ezért a víz az alsó rétegekben is jól áramlik, és nem fordul elő rothadás..

És milyen táptalajt használjunk? Természetesen a INVITAL DeepBasis terméket

Ezt a táptalaj az ASO vulkán vulkanikus talajából 🔥 készül, amely Japánban található, és ez a talaj tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag. Amennyiben nem szeretne kompromisszumokat kötni, szerezze be ezt a szubsztrátumot, amely a piacon a legjobbak közé tartozik – ráadásul gazdaságosan beszerezhető.


Miért annyira gazdaságos az INVITAL DeepBasis? 🛒🤔

Mivel közvetlenül a  japán gyárból importáljuk⛩. És mert az INVITAL DeepBasis terméket közvetlenül a gyárból importáljuk, tehát forgalmazói közvetítés nélkül😎, az ADA Power Sand típusú szubsztrátumoktól eltérően, amelyek nagykereskedőkön keresztül jutnak el Európában az eladókhoz, az INVITAL Deepbasis a piacon jóval alacsonyabb árú, mint az ADA Power Sand. Így Önnek lehetősége van csúcsminőségű táptalajhoz hozzájutnia alacsonyabb áron.✅

Az INVITAL DeepBasis terméket itt találja😎 


Rating

Az értékelést kizárólag a terméket megvásárolt vásárlók tehetik közzé

Az értékelések maximális hitelessége érdekében, amely befolyásolja az Ön döntését, kizárólag olyan vásárlók értékelhetik a terméket, akik meg is vásárolták azt.

Értékelni csak a bejelentkezett ügyfeleink tudnak.
Itt tud bejelentkezni: Bejelentkezés

Huczka Z. 6.9.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 3l Normal japán szubsztrátum

Kiváló termék!

Lajter A. 3.9.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Powder japán szubsztrátum

Szuper, növények szeretik

Major K. 17.8.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán szubsztrátum

Nagyon jol bevalt taptalaj

Major K. 17.8.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Powder japán szubsztrátum

Teljesen jo a termek nekem bejott!

Takács H. 6.8.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum

Nagyon jó táptalaj. Nem bántam meg.

Dienes Z. 28.7.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán szubsztrátum

Kíváló talaj!

Dienes Z. 28.7.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Powder japán szubsztrátum

Nagyon jó talaj!

Petőfiné Kesztyüs A. 2.7.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 3l Normal japán szubsztrátum

teljesen bevált

Dr Nagy B. 17.6.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum

Aktív talaj, no comment

Turóczi Z. 4.6.2023 a terméknél INVITAL Japanese Soil 3l Normal japán szubsztrátum

Tökéletes

Összesen már 5 kérdésre válaszoltunk ezzel a termékkel kapcsolatban ✔

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 8l Powder japán szubsztrátum 20.04.2021 23:46
Kedves Invital! Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a japán szubsztrátumhoz kell használni külön táptalajt, a szubsztátum alá? Köszönöm szépen előre is a választ! Üdv. : Dávid

INVITAL

invitalpet.hu ír:
A japán szubsztrátum teli van értékes tápanyaggal, nem szükséges külön táptalajt használni.  

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum 29.03.2021 22:33
Elso akvarium berendezese elott allunk. Aljzatnak a INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum-ot neztem ki. 54 l-es akvariumhoz vennem. Tobb helyen olvastam,h a halaknak jobb a homok szinu aljzat. Igaz ez? Erdemes lenne erre a japan aljzatra egy vekonya retegben vilagosabb arnyalatu aljzatot is onteni? Koszonom! Laszlo Orsolya

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Kedves Orsolya!  Ez a szubsztrátum kifejezetten trópusi halak számára van. Erre már nem rakunk semmilyen réteget. 

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán barna szubsztrátum 10.11.2021 18:43
Ben Test 5.8 PH papír 6 és Dajana 4 PH alatt mutatja, mit higgyek ?
CZ

Ezt a kérdést egy csehországi felhasználó tette fel. A kérdés és válasz szövege automatikusan lefordításra került, de a tartalom nem változott semmilyen módon.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Jó napot,
én személy szerint bíznék az 5.8. értékében.

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán szubsztrátum 12.03.2021 11:33
Hello, az adagolással kapcsolatban szeretnék kérdezni, mivel nem tudom betölteni az utasításokat az e-mailből. Olvastam az interneten, hogy literenként egy adagolókanállal kellene adagolnom, de nincs mérőpoharam. Van grammban kifejezett utasítás? Köszönöm.
CZ

Ezt a kérdést egy csehországi felhasználó tette fel. A kérdés és válasz szövege automatikusan lefordításra került, de a tartalom nem változott semmilyen módon.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Jó napot, A terméken megtalálható az útmutató.

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán szubsztrátum 25.04.2023 11:19
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy a harcos halak mennyi ideig lehetnek ebben a sós vízben, ez nem volt ráírva a csomagolásra.
SK

Ezt a kérdést egy szlovákiai felhasználó tette fel. A kérdés és válasz szövege automatikusan lefordításra került, de a tartalom nem változott semmilyen módon.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Hello,
A termék 1 hétig történő pihentetését javaslom, az alkalmazás után egy hét múlva cserélje ki az akvárium térfogatának 1/2 részét.


Érdekelheti Önt

Termékek betöltése

Érdekelheti Önt


Ne hagyja ki az e heti akciókat
27 403 Ft
4%
26 274 Ft

CO2 szett Standard éjszakai…

1 758 Ft
20%
1 406 Ft

INVITAL Aquahum 100 ml

9 339 Ft
20%
7 471 Ft

INVITAL Mini UV lámpa 5W

63 403 Ft
10%
57 113 Ft

Eheim CompactON 5000 szivattyú

138 548 Ft
10%
124 694 Ft

EHEIM Professionel 4+ 350T …

6 108 Ft
20%
4 886 Ft

Ibuki Spirulina Color 3 mm 3…

30 629 Ft
10%
27 565 Ft

Eheim CompactOn 2100 szivattyú

79 016 Ft
10%
71 113 Ft

EHEIM Professionel 4+ 350 …

2 726 Ft
20%
2 181 Ft

Neo Clean 300 ml

38 532 Ft
18%
31 596 Ft

Invital RO BASIC LAB…

34 968 Ft
10%
31 468 Ft

Eheim automata etető…

565 Ft
20%
452 Ft

4.01 pH kalibrációs oldat

7 371 Ft
10%
6 629 Ft

EHEIM pick up 45 (2006020)

1 919 Ft
20%
1 535 Ft

INVITAL Kali 250 ml

3 855 Ft
20%
3 084 Ft

SUNSUN vízfelszín tisztító B

11 274 Ft
10%
10 145 Ft

Eheim Thermocontrol e150 W

51 452 Ft
4%
49 177 Ft

CO2 szet Standard éjszakai…

31 435 Ft
18%
25 777 Ft

ATG háttér Standard 100x60 cm

24 242 Ft
10%
21 823 Ft

Eheim Twin automata haletető …

9 661 Ft
20%
7 729 Ft

Bonsai Driftwood 15 x 12 x 14…