A legnagyobb akvarista webáruház vagyunk Magyarországon.

INVITAL Japanese Soil 3l Normal japán szubsztrátum

Termékkód 3270
4 270 Ft
3 528,93 Ft ÁFA nélkül
db

Több db van raktáron + további készletek úton vannak

Rendeljen ma 10:00 - és mi eljuttatjuk Önnek az árut hétfőn 10.10.
 • A rendelés kézbesítése 10.06.

  ma

  Elfogadott megrendelések

 •  
 • A rendelés kézbesítése 10.06.

  ma

  Becsomagolt csomagok

 •  
 • A rendelés kézbesítése 10.06.

  ma

  Átadva a szállítónak

 •  
 • A rendelés kézbesítése 10.06.

  ma

  Kiszállítás az Ön címére

 •  
 • A rendelés kézbesítése 10.10.

  hétfő

  A rendelés kézbesítése

a szállítás pontos idejének megállapításakor vagye figyelembe a kosár többi tételét is

INVITAL Japanese Soil ez egy természetes akváriumi szubsztrátum, amit Japánban gyártanak. Ez egy nagyon termékeny feketeföld, amelyet a gyárban golyókká szárítanak, amelyek nem esnek szét, nem keményítik meg a vizet, és könnyen használhatók az akváriumokban.

Ezek a szubsztrátumok csodálatosak mind azok számára, akik akváriumi növényeket akarnak termeszteni (igényesek vagy igénytelenek), mind azok számára, akik lágy vizet vagy alacsonyabb, 6,5 pH-értéket igénylő halakat tartanak, mivel ez a szubsztrátum fenntartja ezeket az értékeket az akváriumban. Továbbá, ideális az édesvízi garnélák tenyésztésére.

Miben jobb az INVITAL Japanese Soil szubsztrátum a többitől vagy esetleg a homoktól?

Snižuje pHA víz pH értékét, akár 6,5 értékig is csökkenti

Gyengén savas tartományra csökkenti a víz pH-ját, 6,5-re. Mindegy, hogy a csapvíz pH értéke 7 felett is van. Az akváriumba töltés után, amelyikben ez a szubsztrátum van, a víz pH értéke egy néhány óra elteltével 6,5 értékre csökken és hosszú ideig így is marad - ez az érték ideális a tropikus halak többségének, valamint a növényeknek is, amelyek így jobban fogadják a tápanyagokat.

Snižuje tvrdostCsökkenti a vízkeménységét

Csökkenti a víz teljes keménységét és a KH-t - a növények többsége és a halak a lágy vizet részesítik előnyben. Különösen a lágylevelű és a szőnyegnövényeknek fontos ez. Az INVITAL Japanese Soil a vízkeménységét 5°dGH és a karbonát irányt 0 dKH csökkenti. A víz keménységét és pH értékét a japán szubsztrátumon kívül a piacon lévő egy szubsztrátum se tudja csökkenteni, pedig ez a halak és a növények számára nagyon fontos paraméter.

Obsahuje množství živinNagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz a növények részére.

Azzal, hogy a granulátumok többsége a japán feketeföldből vannak gyártva, természetesen a növények számára nagy mennyiségű tápanyaggal rendelkezik, amelyek több évig is táplálni fogják a növényeket. Ugyanúgy, mint a mezőkön - a kavicsban műtrágya, tápanyag nélkül semmi sem fog nőni, barna talajban ez nem lesz teljesen ilyen és a feketeföldben bármit meg lehet termeszteni. E szubsztrátum használatakor a vizet csak pótlólagosan kell műtrágyázni - semmi sem történik, ha megfeledkezik erről a műveletről. A növények a gyökereiken keresztül annyi tápanyagot szívnak fel, amennyire szükségük van.

Akvárium vhodné pro rybyAz akvárium megfelel a halaknak Tisztább és egészségesebb környezet a halak részére

Ennek a szubsztrátumnak a szemcséi nagyon porózusok, amely hatalmas számú szűrő baktérium telepítését teszi lehetővé. Ez úgy néz ki, mintha az akváriuma egy nagyméretű szűrővel lenne szűrve. Így a vízben nem lesznek különféle káros anyagok, mivel azokat a baktériumok azonnal átalakítják.

Substrát do sebe nasává živinyA szubsztrátum magába szívja a tápanyagokat Magába szívja a felesleges tápanyagot

Mivel ez a szubsztrátum agyag összetevőt is tartalmaz, felszívja a felesleges tápanyagokat a vízből. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az összes tápanyag a szubsztrátumba van zárva és a növények részére szükség szerint elérhető. A vízben csak minimálisan van tápanyag, ezért az algák nincsenek támogatva. Javasoljuk, hogy a vízoszlopot csak kevéssé, rendszeresen valamilyen kereskedelmi műtrágyával trágyázzák, hogy csak kevés tápanyag legyen a vízben a mohák vagy olyan növények számára, amelyek inkább a tápanyagok leveleit fogyasztják.

Susbstrát čistí voduA vizet kristály tisztává változtatja

A speciális INVITAL Japanese Soil szubsztrátum a vizet kristálytisztává varázsolja. Korlátozott mértékben eltávolítja és felszívja a gyökerek színét.

Susbtrát je vhodný pro krevetkyHumin savakat tartalmaz garnélarákok és trópusi halak számára

Ez a szubsztrátum egyszerűen ideális a garnélarákok és a trópusi halak részére. Nemcsak csökkenti a víz keménységét és pH értékét, hanem humin savakat bocsát ki, tehát a halaik úgy fogják érezni magukat, mint a természetes környezetben.

Susbrtát nevypouští čpavekAz első hónapban nem bocsát ki ammóniát, ezért nem szükséges gyakori vízcsere

A INVITAL Japanese Soil nem tartalmaz olyan hatalmas mennyiségű szerves anyagot, amelyek az első hónapban versengő japán szubsztrátumokban vannak és ammóniát képeznek. A víz cserét a kezdetekkor nem kell olyan gyakran végezni.

Susbrtát je 100% přírodníOlyan szaga van, mint a szárított agyagnak - 100 % természet eredetű

A csomag kinyitásakor meg lesz lepve, hogy milyen szaga van a szubsztrátumnak- ugyanolyan, mint a szárított agyagnak. Ez a szubsztrátum teljesen természetes alapanyag és a halai valamint a növényei pontosan úgy fogják érezni magukat, mintha a saját otthoni környezetükben lennének. Magába foglalja a természetes agyag összes előnyös tulajdonságait, nem szennyezi a vizet, nem bomlik, hanem ellentétben tisztító hatású.A piacon 3 féle akvarisztikai szubsztrátum van:

1  Sima kavics / homok - nem rendelkezik a fent felsorolt funkciókkal. Csak, mint közeg a növények gyökereinek.

2 Égetett szubsztrátumok tápanyag nélkül - pld. az Unisoil. Ezek a szubsztrátumok nincsenek hatással a víz pH értékére vagy a keménységére. Semmilyen tápanyagot nem tartalmaznak, tehát ezért a víz műtrágyázása szükséges. Humin savakat sem tartalmaznak. Az INVITAL Japanese Soil-hoz hasonlóan azonban sok hasznos baktériumot telepíthet, amelyek javítják a víz minőségét.

3 A japán szubsztrátumok, mint például az INVITAL Japanese Soil - rendelkeznek a fent említett előnyökkel. Ezek a legjobb szubsztrátumok mindazok számára, akik trópusi halakat tartanak, és esetleg növényeket termesztenek. Nem alkalmasak azoknak a haltenyésztőknek, akik olyan halakat tartanak, amelyek 7-nél magasabb pH-t igényelnek, vagy kemény vízre van szükségük - pld. az Afrikai tavakból származó atkákhoz, stb. A japán szubsztrátumok kipróbálása után kevés ember tér vissza a homok vagy az égetett szubsztrátumokra.

Az ADA Aqua Soil és az INVITAL Japanese Soil minősége és árai közötti különbségek:

Az ADA Aqua Soil Amazonia hatalmas mennyiségű szerves anyagot tartalmaz, amelyek az első hónapban lebomlanak és növelik az ammónia mennyiségét a vízben, ami az algák növekedéséhez vezet az első hónapban. A INVITAL Japanese Soil nem tartalmaz annyi szerves anyagot, így sokkal könnyebb beindítani az akváriumot, ammónia és algák növekedése nélkül. Ezen felül nem kell naponta cserélni a vizet a telepítés után, amikor ezt a szubsztrátumot használja.

Az INVITAL Japanese Soil ára lényegesen alacsonyabb, mivel az aljzatot közvetlenül a japán gyárból importáljuk, és közvetítők nélkül küldjük el közvetlenül az ügyfeleknek.

A szemcsék mérete a Normal és a Powder változatokban:

Kínálatunkban a Normal változat 3-4 mm, a Powder változat 2 mm szemcseméretben található. A szokásos használathoz a Normal változatot ajánljuk. Ha szőnyegnövényeket akar ültetni, vagy szebb kinézetet akar az akváriumának, akkor a homlok üveghez a Powder változatot kell szórni. A Powder változat legfeljebb az 50 liter űrtartalmú akváriumok számára ideális, ahol a kisméretű granulátumok jobban néznek ki.

Használat és adagolás:

Ne mossa a szubsztrátumot. Csak helyezze az akváriumba és töltse fel vízzel. Az első órákban a víz könnyedén zavaros lehet. A zavarosság azonban egy napon belül eltűnik, és a víz kristálytisztává válik. Növények telepítésekor javasoljuk, hogy az akváriumot a magasság 1/3-ig töltsék meg vízzel, ültessék a növényeket, majd töltsék fel az akváriumot.

A konkurens japán szubsztrátumok esetében azt javasolják, hogy az első héten naponta, a következő héten minden másnap, a harmadik héten kétszer, a negyediktől hetente egyszer cseréljék a vizet. Az INVITAL Japanese Soil esetében azonban ilyen gyakori cserére egyáltalán nincs szükség, mivel kezdetben szinte semmilyen ammóniát nem bocsát ki a vízbe. Elég az első héten kétszer cserélni a vizet, majd hetente egyszer vagy kéthetente egyszer. Természetesen a gyakoribb víz cserével nem ront el semmit.Ha garantált pH értéket és vízkeménységet akar elérni, a következő szubsztrátum mennyiségeket használja:

 • Pro 35l akvárium – 6-8l szubsztrátum
 • Pro 57l akvárium – 8-11l szubsztrátum
 • Pro 157l akváriumhoz – 24-32 liter szubsztrátum szükséges.

Ezekre a mennyiségekre csak akkor van szükség, ha a kívánt pH-értéket és keménységet szeretné elérni - például garnélarák-tenyésztők számára.

Akváriumi aljzat teszt 🌿👇

A Micranthemum Monte Carlo és az Eleocharis parvula növényeket használtuk. A növényeket naponta permeteztük, és LED-es világítás világított rájuk.

Látható, hogy a növények nehezebben nőnek a közönséges homokban. Az ADA szubsztrátot az ADA Aqua Soil Amazonia Ver.2 verzióban használtuk, ami nem annyira tápláló, a klasszikus változatban pedig több tápanyaggal gyorsabban növekednének a növények.

Az alábbiakban INVITAL Japanese soil ellátott vásárlóink akváriumait találja 💚. Ezekben az akváriumokban az INVITAL Japanese soil használták, mind a Normal, mind a Powder változatban. Egyes esetekben homokot használtak az elülső részen, és Japanese soil csak a növények alatt hagytak.

👉 További vásárlói akváriumok megtekintése 👈

Értékelni csak a bejelentkezett ügyfeleink tudnak.
Itt tud bejelentkezni: Bejelentkezés

Szuper szubsztrátum. Még normál (nagyobb frakcióban) is szépen lehetett monte carlo és szárnövényeket ültetni. Abszolút semmi sem jött ki. Számomra maximális elégedettség

Most kezdtem el az akváriumot, így nem tudom megítélni a minőséget.De gyönyörűen néz ki, a víz tiszta.

elégedettség

abszolút csúcsminőségű szubsztrát, a növények nagyon jól nőnek benne, csak a szőnyegnövényekre kell finomabban odafigyelni, azokat többször át kellett ültetnem, mert kijöttek a szubsztrátból, bosszantó volt :D

Ne égesse el a vizet

Nem koszolódik és működik
-

A növények virágoznak
Nem kell mosni őket
A víz gyönyörűen tiszta

Nagyszerű eddig, majd meglátjuk hosszabb idő után

Egy év használat után: az aljzat túlságosan morzsolódik, nehéz vele dolgozni, mert egyáltalán nem tartja az alakját, túl könnyű, sok tápanyagot tartalmaz, a növények jól fejlődnek, de hátránya, hogy gyakori vízcserékre van szükség. A hasnyálmirigy halak mindig elpusztultak 3-4 héten belül kétszer próbáltam, azt hiszem ez az aljzat nem felel meg nekik, más tetra halak jól vannak. Az aljzat nem csökkenti túlságosan a PH értéket, még mindig 6,9-7, így szintén nem történt csoda.

Összesen már 4 kérdésre válaszoltunk ezzel a termékkel kapcsolatban ✔

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán barna szubsztrátum 10.11.2021 18:43
Ben Test 5.8 PH papír 6 és Dajana 4 PH alatt mutatja, mit higgyek ?

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Jó napot,
én személy szerint bíznék az 5.8. értékében.

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 8l Powder japán szubsztrátum 20.04.2021 23:46
Kedves Invital! Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a japán szubsztrátumhoz kell használni külön táptalajt, a szubsztátum alá? Köszönöm szépen előre is a választ! Üdv. : Dávid

INVITAL

invitalpet.hu ír:
A japán szubsztrátum teli van értékes tápanyaggal, nem szükséges külön táptalajt használni.  

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum 29.03.2021 22:33
Elso akvarium berendezese elott allunk. Aljzatnak a INVITAL Japanese Soil 8l Normal japán szubsztrátum-ot neztem ki. 54 l-es akvariumhoz vennem. Tobb helyen olvastam,h a halaknak jobb a homok szinu aljzat. Igaz ez? Erdemes lenne erre a japan aljzatra egy vekonya retegben vilagosabb arnyalatu aljzatot is onteni? Koszonom! Laszlo Orsolya

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Kedves Orsolya!  Ez a szubsztrátum kifejezetten trópusi halak számára van. Erre már nem rakunk semmilyen réteget. 

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Japanese Soil 3l Powder japán szubsztrátum 12.03.2021 11:33
Hello, az adagolással kapcsolatban szeretnék kérdezni, mivel nem tudom betölteni az utasításokat az e-mailből. Olvastam az interneten, hogy literenként egy adagolókanállal kellene adagolnom, de nincs mérőpoharam. Van grammban kifejezett utasítás? Köszönöm.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Jó napot, A terméken megtalálható az útmutató.


Érdekelheti Önt