A legnagyobb akvarista webáruház vagyunk Magyarországon.

Kosaras növény vagy in vitro csészés növény kiválasztása

Kínálatunkban a növények többségénél minden növény fajtát több kiszállítási változatban találja. A növényeket vagy kosárban vagy in vitro csészében árusítjuk.

A kosaras növényeket az alábbi fényképeken láthatja.. A kosár ásványi vattával van megtöltve, amelyben a növény gyökerei nőnek. A kosár átmérője kb. 5 cm. Az e- üzletünkben az egy kosárra vonatkozó árat találja. A kosarak a növények gyökereivel az üvegházunkban vannak és a tápanyag oldattal megtöltött termesztő kádakban vannak elhelyezve, ahol folyamatosan nőnek és erősödnek. Mihelyst kézhez kapja a megrendelt növényt, a kosarakból távolítsa el az ásványi vattát és egyszerűen a gyökeres növényt ültesse homokba vagy az akvárium szubsztrátumába.

 https://cdn.rostlinna-akvaria.cz/upload_hu/32825-1008275363.jpg

Az In vitro növények (a lenti fényképek) egészen más technológiával vannak termesztve. A laboratóriumban, steril közegben, a csészébe be vannak helyezve az ültetvények, amelyek a lezárt csészében magas légnedvesség mellett úgy megnőnek, hogy teljesen kitöltik a csészét. Előny az a tény, hogy a növények csiga és alga baktériumoktól mentesen nőnek. Mivel méretre kicsinyek, a csészébe sok fér el belőlük. Gyakran csemeteként szolgálnak kosárnövények számára professzionális termesztési üvegházakban.

Mikor kell in vitro növényt és mikor kell kosarast növényt alkalmazni

A csészés in vitro növényeket a kisebb akváriumokba (100 literig) ajánljuk, valamint az ún. japán növényi akváriumokba. A nagy akváriumokba, amelyek űrtartalma több mint 100 liter és ahol nagy halak úszkálnak a kifejlett kosaras növények használatát javasoljuk.

Szerezzen előnyöket

Csatlakozzon a Facebook-oldalunkhoz, és jusson hozzá kedvezményekhez, tájékoztatásokhoz cikkekről és használati utasításokról, praktikus tippekhez és sok más egyébhez

Itt csatlakozhat

Az INSTAGRAMON is megtalálhatóak vagyunk

Instagramunkon, napi rendszerességgel adunk közzé érdekes tartalmakat, mint a kedvezmények, tippek, videók és más egyebek. Csatlakozzon Instagram-oldalunkhoz, és semmiről nem marad le.

Itt csatlakozhat