Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Terráriumok békáknak

A békatartáshoz megfelelően felszerelt terráriumra van szükség. Kialakítása, mérete és felszereltsége a benne élő békafajoktól függ.

A terrárium mérete

A terrárium mérete a békák mennyiségétől és méretétől függ. Általában kb. 40 x 40 x 50 cm-es üvegterrárium használata ajánlott. Fontos a minőségi szellőzés biztosítása.

A terrárium berendezése

A terrárium belterének berendezése nagyon egyszerű. A tartály aljára megmosott akváriumi kavicsot kell elhelyezni, amelyet a nedvességet megtartó tőzegaljzattal borítunk be. A megfelelő páratartalom a nyílméregbékák számára nagyon fontos. Akár 80-100% körül kellene mozognia. Az aljzathoz hozzáadható kókusz- vagy fenyőkéregforgács is.
A nyílméregbékák lakóhelyének elengedhetetlen elemei a bromélianövények, amelyeket az említett módon elkészített aljzatba kell elültetni. Fontosak a helyesen elhelyezett ágak és a búvóhelyek is (pl. kókuszhéjakból), amelyek természetes menedéket nyújtanak a békáknak. Nem szabad elfelejteni a vizesedényt sem, amelybe a terrárium lakói szükség esetén elhelyezhetik a lerakott petéket.

Fűtés és világítás

A hőmérsékletet, páratartalmat és egyéb tényezőket hozzá kell igazítanunk ahhoz a klímához, ahonnan az állat származik, ahogy minden otthon tartott házi kedvenc esetében. A békák többségének megfelel a szobahőmérséklet. Ha a helyiségben alacsonyabb a hőmérséklet, kis teljesítményű fűtőkábelek és fűtőlapok segítségével elérhető a kívánt hőmérséklet. Az összes hőforrást izolálóanyagra kell elhelyezni, amivel meggátolható az egyenetlen hőmérsékleteloszlás és a terrárium aljának megrepedése.
A terráriumokat UV fényösszetevővel rendelkező izzókkal javasoljuk megvilágítani. Ha az UV összetevő hiányzik, ajánlatos a békáknak porformában D-vitamint adni.

  • 2

    A KATEGÓRIA LEGKERESETTEBB TERMÉKEI

Terrárium Diversa 20 x 20 x 30 cm

7 071 Ft

Több db van raktáron + további készletek úton vannak

Termék Önnek kézbesítjük ve středu 27.10.

A terrarisztika területén szerzett hosszú éves tapasztalatokon alapuló, speciális tervezésű terrárium.

Z01076
  • 1

    A KATEGÓRIA LEGKERESETTEBB TERMÉKEI

Repti Zoo terrárium 45x45x60 cm

41 843 Ft

Több db van raktáron + további készletek úton vannak

Termék Önnek kézbesítjük ve středu 27.10.

Repti-Zoo RK 45x45x60 cm-es terrárium

Z01554