A legnagyobb akvarista webáruház vagyunk Magyarországon.

INVITAL Filter PRO 1000ml

Termékkód Z11106 Forró újdonság
2 565 Ft
2 119,83 Ft ÁFA nélkül
Mikor lesz raktáron?

Nincs raktáron

A kézbesítési dátum betöltése
A szállítási idővonal betöltése
cashback

A termék megvásárlásáért a következő összeget kapja vissza: 77 Ft

A lebonyolított vásárlásért kedvezményt kap a következő vásárlásra. Rendszeresen vásárolni nálunk megéri.

Többet a hűségrendszerről

✅ Nagy kapacitású szűrőközeg

✅ Hatékony szűrés a paraméterek befolyásolása nélkül

✅ Minőségi nitrifikációs folyamat

✅ A legjobb ár-érték arány

Az INVITAL FilterPRO 💪 a szinterezett szilíciumból készült szűrőközegek új generációja. Ennek köszönhetően teljesen semleges, nincs hatással a vízparaméterekre, és ezernyi mikro/makropórust tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a nitrifikáló baktériumok általi megtelepedést. A különleges eljárás segítségével a közegen belül olyan üregeket hoztak létre, amelyek lehetővé teszik az anaerob baktériumok megtelepedését is - ami más márkákkal szemben akár 2-szer hatékonyabb szűrési eredményt érhet el.


Miért szükséges a biológiai szűrés? 🤔

Az INVITAL FilterPRO-hoz hasonló biológiai szűrőközegek elsődleges feladata a lehető legnagyobb felület biztosítása a hasznos baktériumok megtelepedése céljából. Ezek a baktériumok gondoskodnak az akváriumok működése szempontjából nemkívánatos szennyeződések és anyagok optimális lebomlásáról és felszívásáról. Tehát a szűrési folyamat egészének egy rendkívül fontos összetevőjéről van szó.

"A szűrőben már van szivacs és vatta, ez biztosan elegendő” – ez a kezdő vagy tapasztalatlan akvaristák gyakori tévedése. A szűrőszivacsok és -vatták kis felületet tartalmaznak a baktériumok megtelepedéséhez, de fő céljuk a mechanikai szűrés biztosítása. A szűrés mechanikai és biológiai része maximálisan függ egymástól, és a szűrés soha nem fog nyújtani 100%-os eredményeket, ha az egyiket elhanyagoljuk.


Milyen előnyöket kínál az INVITAL FilterPRO más fajtákkal szemben? 📊

Az INVITAL FilterPRO elsősorban az aerob és anaerob baktériumok számára nyújtott felülettel tűnik ki. Ezeknek a baktériumoknak a mennyisége határozza meg az akváriumi szűrés hatékonyságát -> a nitrifikációs folyamat lebontja és semlegesíti a halak szerves hulladékából, a növényekből és a leülepedett lebomló táplálékból származó káros ammóniát és egyéb veszélyes anyagokat.

A titok az egyes golyócskák gyártási módjában rejlik 🌑 – A szinterezés elnevezésű speciális gyártási eljárással (a porállagú anyagok fokozatos zsugorítása) stabil, erősen porózus szerkezetet értünk el, és minden golyócska közepén egy üreg található.

Ez a porózus szerkezet lehetővé teszi, hogy az aerob baktériumok megtelepedéséhez szükséges teljes felület többszörösére növekedjen. A baktériumok ezután gondoskodnak az anyagok lebontásáról, beleértve az ammóniát is.

Eközben a közeg közepén lévő üreg biztosítja az elegendő helyet az anaerob folyamatokhoz, hogy csökkentse a túlzott NO3 termelődést az akváriumban.

Megj.: Hogy ez a két folyamat egyensúlyban maradjon, a szűrőt rendszeresen karbantartani kell. Amennyiben a biológiai szűrőközeg hosszú távon nagy rétegű szennyeződéssel szennyezett, az aerob folyamat korlátozott, amely által jelentősen befolyásoljuk a növények számára fontos NO3 értéket.

 Mi a helyzet a hasznos baktériumok megtelepedésének teljes területével? 🦠 

Sajnos a baktériumok megtelepedésének területét manapság nagyon nehéz feltüntetni, mivel minden gyártó másképp számolja ki, a különbség így többszörös lehet. Sőt, néhány márka nélküli termék esetében az eladó által megadott szám olyan magas lehet, hogy az szinte biztosan nem reális. Tehát amíg az összes gyártó számára nem lesz megadva az egységes mérési eljárás, úgy döntöttünk, hogy szűrőanyagaink mellett ezeket a számadatokat nem tüntetjük fel.


A legjobb ár-érték arány 💪

Az INVITAL-ban tudjuk, hogy a választás jelentősen függ az ártól, és sajnos gyakran a termék minőségének rovására. Ezért évek óta igyekszünk minden akvarista számára biztosítani a lehető legjobb termékeket, hogy ezt a nehéz választást ne kelljen meghoznia egy akvaristának sem, és alacsony áron juthassanak hozzá kiváló minőségű termékhez.

Ebből az okból kifolyólag magunk gyártjuk a termékeket felesleges forgalmazási és értékesítési közvetítők nélkül, amelyek a márka mögé bújva növelik azok árát, így ügyfeleink minőségi és megbízható termékhez jutnak. Ezért fejlesztettük ki Önöknek ezt a prémium minőségű szűrőközeget az erre szakosodott gyárral együttműködve, az egyéb márkás anyagok árának töredékéért. 💰


Optimális vízáramlás💧

A fejlett eljárások segítségével képesek voltunk ideális méretű és áteresztő-képességű közeget létrehozni. Ezt nemcsak a baktériumok értékelik, hanem a szűrőszivattyú is, amelynek működése nincs korlátozva – megfelel tehát belső szűrőhöz is, ahol az optimális áramlás a legfontosabb. 😉

Mint említettük, a biológiai szűrés megfelelő működésének fontos feltétele az adott közegen keresztül történő vízáthaladás. ♻ Ha a közeg nem elég porózus, és a víz nem halad át rajta könnyen, a funkciója érezhetően korlátozott -> főként csak azon a felületen működik, amellyel kívül rendelkezik.

Az INVITAL FilterPRO egy golyócskában ezernyi mikro/makropórust tartalmaz, ami optimális áramlást biztosít a közegen át = nagyobb mennyiségű szűrőbaktérium telepedhet meg benne (lásd fentebb).

A mellékelt bemutató a tesztfolyadék azonnali befogadását mutatja be a közegünk golyócskája által. Így első pillantásra látható a szűrőközegen keresztüli tökéletes vízáthaladás.

Az utolsó pont, amelyet szem előtt kell tartani az optimális szűrés létrehozása esetén, a baktériumkultúra 🦠 - a baktériumok természetes módon maguktól keletkeznek a szűrőben, de a folyamat kezdetben nagyon lassú lehet. Ezért mindig azt javasoljuk, hogy az új szűrőközeggel együtt elegendő mennyiséget vásároljon - baktériumkínálatunkat itt találja 👈


Kiegészítő információk ℹ

📦 A csomagolás tartalma: 1l INVITAL FilterPRO szűrőközeg

✅ Javaslat: A szűrőközeget szabadon forgalmazzuk – a telepítés előtt javasoljuk, hogy helyezze szűrőhálóba, ami jelentősen megkönnyíti a további kezelést a szűrő karbantartása vagy tisztítása során. / A szűrőközeget soha ne főzze ki vagy öblítse folyó víz alatt - tisztításkor enyhén öblítse le leengedett akváriumvízben. / Két-három év vagy a szétesése után a közeget javasoljuk lecserélni.


Rating

Az értékelést kizárólag a terméket megvásárolt vásárlók tehetik közzé

Az értékelések maximális hitelessége érdekében, amely befolyásolja az Ön döntését, kizárólag olyan vásárlók értékelhetik a terméket, akik meg is vásárolták azt.

Értékelni csak a bejelentkezett ügyfeleink tudnak.
Itt tud bejelentkezni: Bejelentkezés

📝 20.2.2024 a terméknél INVITAL Filter PRO 1000ml

Kiváló közeg.

CZ

Ezt az értékelést egy cseh vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 11.2.2024 a terméknél INVITAL Filter PRO 1000ml

OK

CZ

Ezt az értékelést egy cseh vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 7.2.2024 a terméknél INVITAL Filter PRO 1000ml

Kiváló közeg. A gyöngyök mérete ideális kisebb vagy lógó szűrőkhöz. Nagy elégedettség...

CZ

Ezt az értékelést egy cseh vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 24.1.2024 a terméknél INVITAL Filter PRO 1000ml

Jó közepes

CZ

Ezt az értékelést egy cseh vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

Még egy hozzászólás sem lett elküldve. Legyen Ön az első

Kérdezze meg a szakembertől

Nem talált választ? Kérdezze meg tőlünk:

Az elküldéssel hozzájárul a személyes adatainak feldolgozásához az INVITAL Aqua általi lekérdezés feldolgozása és megjelenítése céljából. Önnek joga van visszavonni beleegyezését. További információk a házirendben a személyi adatok feldolgozása és hozzájárulás a személyes adatok feldolgozásához a hozzászólások kiküldése céljából.Érdekelheti Önt

Termékek betöltése

Érdekelheti Önt


Ne hagyja ki az e heti akciókat
887 Ft
20%
710 Ft

Vízcső - fordított ozmózis 3…

22 403 Ft
18%
18 370 Ft

Lávakövek S 8-20 cm…

12 723 Ft
20%
10 178 Ft

Ibuki Multi Mix 6 mm 10 l …

839 Ft
20%
671 Ft

Bio szűrőszivacs az Juwel…

161 Ft
20%
129 Ft

Adagoló fecskendő 2 ml

16 113 Ft
20%
12 890 Ft

INVITAL RGB tavi világítás 3db

1 548 Ft
20%
1 238 Ft

Szénszűrő 10”, 10 mikronos,…

4 339 Ft
20%
3 471 Ft

Hsbao FHSB-750…

26 990 Ft
18%
22 132 Ft

Chihiros állvány VIVID és…

45 000 Ft
15%
38 250 Ft

CO2 szett Standard éjszakai…

1 548 Ft
20%
1 238 Ft

UP Aqua műanyag növény 3121

2 774 Ft
20%
2 219 Ft

UP Aqua üreges akvárium…

16 113 Ft
20%
12 890 Ft

Tartalék pH szonda

7 887 Ft
20%
6 310 Ft

INVITAL LED nappali és…

6 597 Ft
20%
5 278 Ft

INVITAL Pond Filter Bacto…

16 990 Ft
20%
13 592 Ft

Chihiros Mini ventilátor

123 490 Ft
15%
104 967 Ft

Chihiros WRGB II SLIM 120 cm…

27 048 Ft
18%
22 179 Ft

Sinkor LED II 90 cm WRB 30W…

10 242 Ft
20%
8 194 Ft

INVITAL 3db.-os akvakertész…

1 597 Ft
20%
1 278 Ft

Háromszög alakú iszap…