A legnagyobb akvarista webáruház vagyunk Magyarországon.

UNISOIL szubsztrátum akváriumba 5 l

Termékkód 3103
2 661 Ft
2 199,17 Ft ÁFA nélkül
db

Több db van raktáron + további készletek úton vannak

A kézbesítési dátum betöltése
A szállítási idővonal betöltése
cashback

A termék megvásárlásáért a következő összeget kapja vissza: 80 Ft

A lebonyolított vásárlásért kedvezményt kap a következő vásárlásra. Rendszeresen vásárolni nálunk megéri.

Többet a hűségrendszerről

 

Az UNISOIL Németországban gyártott porózus szubsztrátum. A szubsztrátum fő nyersanyaga az agyag, amelyet kemencében égetnek magas hőmérsékleten. Ez egy univerzális szubsztrátum, használható mind a sűrűn benőtt akváriumban, mind pedig egy olyan akváriumban, ahol a növények száma minimális. UNISOIL szubsztrátumnak a legnagyobb előnye a sajátos porózus struktúrája. Az egyes szubsztrátum granulátumokban lévő mikrocellák millióit nitrifikáló baktériumok töltik ki, amelyek víztisztítást biztosítanak.

Vyrobeno v Německu
UNISOIL

 

További előnye az, hogy a szubsztrátum részlegesen képes felszívni a tápanyagokat a vízből, így a növények később képesek kivonni a tápanyagok egy részét közvetlenül a szubsztrátumból.


Szubsztrátum barna színű és így egy természetes feneket idéz fel. Használható egyszerű elrendezések készítéséhez, nem lebeg és használat előtt nem kell lemosni. A szubsztrátum szemcsemérete kb. 3-4 mm.

Akváriumi aljzat teszt 🌿👇

A Micranthemum Monte Carlo és az Eleocharis parvula növényeket használtuk. A növényeket naponta permeteztük, és LED-es világítás világított rájuk.

Látható, hogy a növények nehezebben nőnek a közönséges homokban. Az ADA szubsztrátot az ADA Aqua Soil Amazonia Ver.2 verzióban használtuk, ami nem annyira tápláló, a klasszikus változatban pedig több tápanyaggal gyorsabban növekednének a növények.

🤔 Nem akar hibázni az aljzat kiválasztásakor, és ezzel jelentős károkat okozni az akváriumban? Vagy az érdekli, hogy miért importálják a legjobb akváriumi szubsztrátumokat a távoli Japánból? Javasoljuk, hogy olvassa el legújabb cikkeinket ebben a témában:

Miért importálunk akváriumi szubsztrátumot egészen Japánból? 🗾

Olyan helyzet az akvarisztikában, amikor a pénzmegtakarítás veszteséget jelent 📉

Az alábbiakban ügyfeleink INVITAL UNISOIL aljzattal ellátott akváriumait találja. Ez egy univerzális aljzat, amely sűrűn benőtt akváriumokban és minimális növényzettel rendelkező akváriumokban egyaránt használható. Az UNISOIL legnagyobb előnye a speciális porózus szerkezet.

Hosszabbítsa meg akváriumi szubsztrátumának élettartamát 🌿

Az akváriumi szubsztrátum, amely tápanyagokat is tartalmaz, vagy legalábbis képes azokat felszívni, jó kiegészíteni táptalajjal, amelyet alá kell helyezni.

1️⃣ Hosszú távú tápanyagkészlet növényeknek🌿

Ha az Ön szubsztrátuma nem tartalmaz tápanyagokat😏, de képes azokat felszívni: akkor a táptalaj nagyon fontos – a klasszikus tápoldat a vízben ugyanis nem ugyanolyan minőségű, mint a növények gyökerénél🌱 elhelyezkedő tápanyagkészlet, különösen olyan növényeknél, amelyek főként a gyökereken keresztül veszik fel a tápanyagokat.

Azonban a tápanyagokat tartalmazó szubsztrátumok esetében is fontos a táptalaj, mivel használatával jelentősen meghosszabbítja az aljzatának 🌿💪élettartamát = azaz mielőtt elfogynának a tápanyagok, és ki kell cserélni az aljzatot vagy aljzatba helyezhető növénytáppal kell kiegészíteni (az aljzatba helyezhető tabletták nem ugyanolyan minőségű helyettesítők).

2️⃣ Vízáramlás a gyökerek között 💧

Az akváriumok aljzata főleg hátulról előre lejt, így a szubsztrátum rétege a hátulsó akváriumfalnál gyakran 10 cm-nél is magasabb. 😬.

A klasszikus szubsztrátum kis granulátumokból áll, ezért a víz rosszul áramlik közöttük, míg a táptalaj jóval nagyobb szemcseméretű, ezért a víz az alsó rétegekben is jól áramlik, és nem fordul elő rothadás..

És milyen táptalajt használjunk? Természetesen a INVITAL DeepBasis terméket

Ezt a táptalaj az ASO vulkán vulkanikus talajából 🔥 készül, amely Japánban található, és ez a talaj tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag. Amennyiben nem szeretne kompromisszumokat kötni, szerezze be ezt a szubsztrátumot, amely a piacon a legjobbak közé tartozik – ráadásul gazdaságosan beszerezhető.


Miért annyira gazdaságos az INVITAL DeepBasis? 🛒🤔

Mivel közvetlenül a  japán gyárból importáljuk⛩. És mert az INVITAL DeepBasis terméket közvetlenül a gyárból importáljuk, tehát forgalmazói közvetítés nélkül😎, az ADA Power Sand típusú szubsztrátumoktól eltérően, amelyek nagykereskedőkön keresztül jutnak el Európában az eladókhoz, az INVITAL Deepbasis a piacon jóval alacsonyabb árú, mint az ADA Power Sand. Így Önnek lehetősége van csúcsminőségű táptalajhoz hozzájutnia alacsonyabb áron.✅

Az INVITAL DeepBasis terméket itt találja😎 


Rating

Az értékelést kizárólag a terméket megvásárolt vásárlók tehetik közzé

Az értékelések maximális hitelessége érdekében, amely befolyásolja az Ön döntését, kizárólag olyan vásárlók értékelhetik a terméket, akik meg is vásárolták azt.

Értékelni csak a bejelentkezett ügyfeleink tudnak.
Itt tud bejelentkezni: Bejelentkezés

Juhász V. 26.5.2023 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 5 l

Tökéletes a talaj, a növények burjánzanak benne!

Séfel B. 21.5.2023 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 5 l

tökéletes leírás.

Láng kft. 15.5.2023 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 10 l

Nehezen tudom a növényeket bennetartani

Horváth K. 13.5.2023 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 5 l

Nekem nagyon bevállt ez a talaj.

Takács Z. 23.4.2023 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 5 l

A felhasználó nem adott hozzá semmilyen értékelést

Nagy-Sik N. 22.4.2023 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 10 l

Nekem mindig is ez a szemcseméret jött be, nem rohad be, kiváló a víz áramlása és az oxigén cirkulációja a talajban, mulmosodásra nem hajlamos, a növények gyökerei könnyen utat találnak benne. Szubjektív, de nagyon tetszik a szine is.
Hátránya, hogy egy kissé könnyű és mosás nélkül nem szabad az akváriumba tenni, rettentően sok port mostam ki belőle, hisz a gyártól az akváriumba sok idő míg eljut, a sok szállítástól súrlódnak a szemek, kopnak és abból mind por lesz, ami a szűrőben köt ki idővel.
A mosást követően relativ sok szem úszik, én 30 litert vettem és kb egy fél litert szedtem le belőle mielőtt az akváriumba került, az akváriumban max egy decit, ha leszedtem 1 hét alatt, úgyhogy rendben van ebből a szempontból is.

Németh N. 22.4.2023 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 10 l

Könnyen lehet bele ültetni, nem éles így nem dörzsöli le a talajtúrók bajszát.

Szili K. 24.3.2023 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 10 l

A felhasználó nem adott hozzá semmilyen értékelést

Nagy-Sik N. 11.1.2023 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 50 l

Sziasztok!
Nekem nemrég jött meg 30 liter, bár az egyik zacsi kiszakadt,de csak kb 2dl hiányzott, igy nem probléma.
Mindenképpen át kell mosni, én 2xer is megtettem és mindkét alkalommal "sáros" levet öntöttem le róla.
Mivel a gyártótól az akváriumba elég sok szállítási fázison esik keresztül, így elkerülhetetlen, hogy a sok mozgatástól ne töredezzenek egyes talajszemek és ebből kifolyólag kopnak és porossá válik. Ezt mindenképpen el kell távolítani, mert ha, van perlon a szűrőbe, legyen az belső vagy külső, szép lassan eltömíti azt és csökken az áramlás. Ezért én talajjal feltöltöttem az akit kb 5.5cm vastagon, verendeltem egy belső Eheim aqua 200-at, és ha megérkezik, akkor minden rekeszbe megy perlon és addig fogom forgatni a vizet, míg a lehető legtöbb port, apró törmeléket össze nem szedi, majd ha ez megvan, akkor visszarakom a gyári tölteteket,a legfelső félrekeszbe megy egy kis matrix trop, megrendelem a növényeket, megy át a külső szűrő és a régi akiból egy kis cserevíz és indúlhat a bejáratás.

KISS P. 1.10.2022 a terméknél UNISOIL szubsztrátum akváriumba 10 l

Alapvetően nem rossz termék (főleg ár-érték arányban), de érdemes tudni, hogy bár a leírás alapján nem kell átmosni, ha így teszel, eleinte kicsit zavaros lesz tőle a víz. A másik, hogy azt írják, nem lebeg. Nos, de. És már az első éjszaka majdnem tönkretette a szűrőt. Tehát csak óvatosan, körültekintéssel ajánlom!

Összesen már 1 kérdésre válaszoltunk ezzel a termékkel kapcsolatban ✔

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: UNISOIL szubsztrátum akváriumba 50 l 10.04.2021 10:08
Microsorium pteropus latifolia - tényleg gyorsan növő növény? - a közönséges mikrosoriumok lassan nőnek.
CZ

Ezt a kérdést egy csehországi felhasználó tette fel. A kérdés és válasz szövege automatikusan lefordításra került, de a tartalom nem változott semmilyen módon.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Jó napot, Igen, ez egy gyorsan növő növény.


Érdekelheti Önt

Termékek betöltése

Érdekelheti Önt