A legnagyobb akvarista webáruház vagyunk Magyarországon.

INVITAL Carbon 500 ml

Termékkód 641
2 403 Ft
1 985,95 Ft ÁFA nélkül
db

Raktáron > 500 db + további készletek úton vannak

A kézbesítési dátum betöltése
A szállítási idővonal betöltése
cashback

A termék megvásárlásáért a következő összeget kapja vissza: 72 Ft

A lebonyolított vásárlásért kedvezményt kap a következő vásárlásra. Rendszeresen vásárolni nálunk megéri.

Többet a hűségrendszerről

Mi az INVITAL Carbon és miért fontos a használata?


A szén a növények alapvető építőeleme. Ez létfontosságú a növények számára, és hiánya a növények fonnyadásához és lassú növekedéséhez vezet. A növények a vízből főként szén-dioxid formájában nyerik a szenet, amelyet azonban a csapvízből eltávolítanak. Ezért CO2 készletekkel vagy INVITAL CARBON műtrágya formájában juttatjuk az akváriumba.

Ezenkívül a CARBON-nak algacid hatása is van, így elnyomja az algák növekedését. Az akváriumban lévő szén-dioxid mennyisége különböző okokból (a növények fotoszintézise, ​​az éjszakai  CO2 kibocsátás kikapcsolása ...) napközben ingadozik, ezért célszerű minden reggel széndioxidot adni hozzá, ami a szén folyamatos ellátását biztosítja a növények számára az egész nap folyamán.

A CARBON elsősegélyként működik az algák ellen. Nagyon hatékony az akvárium legtöbb algájával szemben, beleértve a rettegett fekete kefe algákat is. Ha algák jelennek meg az akváriumban, tegye az ajánlott napi adagot egy fecskendőbe, kapcsolja ki a szűrőt, hogy az akváriumban ne mozogjon a víz, és fecskendővel permetezze be az érintett területeket. 15 perc elteltével kapcsolja be újra a szűrőt. Ismételje meg ezt több egymást követő napon. Az algák először megpirosodnak, majd teljesen széthullanak.

Miért kifizetődő az INVITAL Carbon?


Minden folyékony szén hasonló, szinte azonos receptre működik. Az INVITAL Carbont megrendelésre készítjük, így a termék közvetlenül Önhöz, a felhasználókhoz kerül, ezért az ár alacsonyabb, mint egyéb konkurens folyékony szén.

Mikor használjon INVITAL CARBON-t?


Amint elkészül az akvárium, a növények állandó szénellátása és az algák megelőzése érdekében, illetve a már kialakult algák eltávolítására.

Hogyan adagolja az INVITAL Carbon-t?


  • Adagoljon 2 ml-t 50 liter akváriumi vízre.
  • A legnagyobb hatást a reggeli adagolással érhető el.

Akvárium térfogata (L) Heti adagolás (ml)
207
5014
100
28
150
42
250
70

Az INVITAL Carbon használata az algák ellen 👇

Kanalazzuk az INVITAL Carbon ajánlott adagját egy fecskendőbe, és a kezünkkel együtt mártsuk bele az akváriumba, majd közvetlenül a vízben alkalmazzuk az érintett területeken. A fekete alga másnapra lilára színeződik. A zöld fonalas algák esetében az algák néhány napon belül elpusztulnak. A hatást az alábbi képeken és videón láthatja.

Az alábbiakban az ügyfeleink akváriumait találja, amelyekben INVITAL márkájú műtrágyákat használtak. Nem véletlen, hogy az INVITAL műtrágyák 💪 annyira népszerűek ügyfeleink körében, mivel a műtrágyákat már a fejlesztés során úgy terveztük, hogy csúcsminőségű nyersanyagokból ✨ készüljenek, elegendő tápanyagot tartalmazzanak, épp ellenkezőleg, ne legyen ezekből felesleg, ráadásul a legjobb áron 😉 legyenek kaphatóak.

További képek itt 📷Gyakran feltett kérdések🤓👇

🤔 Az INVITAL Carbon helyettesíti a palackos CO2-rendszert?

A CO2 rendszerrel jobb eredményt ér el. Az INVITAL Carbon szenet tartalmaz, amely a növények számára a növekedés fő forrása. Az akváriumba a Co2-t azért adagolják, hogy szenet juttassunk a vízbe. A CO2 gázzal azonban több szenet adhat hozzá, mint az INVITAL Carbonnal. A szénnek algicid hatása is van (csökkenti az algák növekedését), és az akváriumban olyan helyekre is eljut, ahová a gáz nehezebben jut el (az akvárium sarkai és alja).

🤔 Van értelme az INVITAL Carbon adagolásának, ha van CO2 a palackból?

Igen. Először is, algaölő hatása van (csökkenti az algásodást), de olyan helyekre is eljut, ahol a víz nem áramlik annyira, és a gáz nem jut oda annyira, mint pld. az akvárium aljára. A CO2 gáz hajlamos az akvárium aljára csapódni.

🤔 Hogyan hat az algák ellen, és milyen hatással van a Cladophora az algákra?

A használat során a legtöbb ügyfél szempillák eltűnését észleli. Különösen a zöld fonalas algák és a fekete algák tűnnek el. Lehetséges, hogy a Carbon az úgynevezett algagömbökre is hatással van, amelyek mohaszerű gömbök az akvárium alján. Lényegében azonban ez is egy algafajta, így a Carbon hatással lehet ezekre a Cladophora ciliátákra. Különösen akkor, ha INVITAL Carbon-t szór a közelükben.

🤔 Biztonságos- e a Carbon a kis halak vagy a garnélarákok illetve a gerinctelenek tenyésztésére?

Az INVITAL Carbon-t több éven keresztül tesztelték akváriumokban a legérzékenyebb garnélarákokkal és csigákkal, és soha nem észleltek akut vagy krónikus problémákat az állatoknál. Nem garantáljuk a hosszú távú hatást a víziállatokra, ha rendszeresen túllépik az ajánlott adagot, amit sokan megtesznek az algák elnyomására és a jó növénynövekedésre gyakorolt nagyon magas hatás miatt.

🤔 Hogyan lehet a leghatékonyabban megszabadulni az algáktól az INVITAL Carbon segít ebben??

A legjobb, ha egy fecskendőbe szívja a Carbont, kikapcsolja a szivattyúkat, hogy az akváriumban álló víz legyen, és az egész kezét és a tenyerében lévő fecskendőt belemártja az akváriumba. Ezután permetezze be a leginkább érintett területeket. Egy néhány perc elteltével kapcsolja be a szivattyút. Az algák másnapra szétesnek. Így folytassa minden a leginkább érintett helyek

🤔 Reggel vagy este adagoljam többet az Carbon-t?

Ez nem befolyásolja az algákat, de a növények szénforrásaként valamivel jobb nappal adagolni, amikor fotoszintetizálnak. Ha azonban este adagolja, akkor is rendben van, mert a Carbon 24 órán keresztül lebomlik az akváriumban.

Rating

Az értékelést kizárólag a terméket megvásárolt vásárlók tehetik közzé

Az értékelések maximális hitelessége érdekében, amely befolyásolja az Ön döntését, kizárólag olyan vásárlók értékelhetik a terméket, akik meg is vásárolták azt.

Értékelni csak a bejelentkezett ügyfeleink tudnak.
Itt tud bejelentkezni: Bejelentkezés

Rózsa T. 12.11.2023 a terméknél INVITAL Carbon 500 ml

Tápanyag forrásnak jó, de algagátló hatását nem tapasztaltam.

Holló A. 1.11.2023 a terméknél INVITAL Carbon 500 ml

Szeretik a növények, jó ár.

Vajda J. 9.10.2023 a terméknél INVITAL Carbon 500 ml

Nekem beváltak a növénytápok, minden nő mint a dudva, jó mivel közepes fényem van, emiatt nem minden úgy bírja, de ez nem a táp hibája, több fény kellene :)

Kovács N. 2.10.2023 a terméknél INVITAL Carbon 500 ml

Elégedett vagyok.

Tolnainé Kalmár H. 25.9.2023 a terméknél INVITAL Carbon 500 ml

Szuper termék. Úgy tudtam hatékonyan alkalmazni, hogy leengedtem a vízből és az így szárazon maradt területet itattam be a folyadékkal. Így fokozatosan 2-3 hónap alatt sikerült megszabadulni a makacs fekete algától. Egyébként pár nap múlva már szemmel is jól látható a hatása.

Tamás N. 24.9.2023 a terméknél INVITAL Carbon 500 ml

Nagyon jó !

Kliment-Váradi V. 10.9.2023 a terméknél INVITAL Carbon 500 ml

EasyLife helyett használom, elégedett vagyok.

Dorogi I. 1.9.2023 a terméknél INVITAL Carbon 500 ml

A termékkel minden rendben volt, többségében mindent itt rendelek meg időben megérkezik és az ár is korrekt.

Tószegi F. 17.8.2023 a terméknél INVITAL Carbon 500 ml

Eltűntek az ecset algák

Dr. Élő G. 9.8.2023 a terméknél INVITAL Carbon 250 ml

Tökéletes

Összesen már 5 kérdésre válaszoltunk ezzel a termékkel kapcsolatban ✔

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Carbon 5 liter 28.09.2021 11:12
Jó napot, megkérdezhetem, hogy mi ennek az aljzatnak a frakciója? Köszönöm a választ
CZ

Ezt a kérdést egy csehországi felhasználó tette fel. A kérdés és válasz szövege automatikusan lefordításra került, de a tartalom nem változott semmilyen módon.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Hello, a gyártó nem adja meg a frakciót, mivel az nem lényeges. Ez egy szubsztrátum, tehát a homok vagy kavics alá kerül a fenékre.

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Carbon 5 liter 24.09.2021 13:36
Helló, használhatom ezt az aljzatot alapként, majd a tropici fekete aljzattal fedhetem le?
CZ

Ezt a kérdést egy csehországi felhasználó tette fel. A kérdés és válasz szövege automatikusan lefordításra került, de a tartalom nem változott semmilyen módon.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Hello,
A Tropica szubsztrát egy szubsztrátum, helyezze az aljára és fedje le Tropica akváriumfölddel.

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Carbon 5 liter 03.02.2021 16:13
Hello vettem egy 250 literes akváriumot tőled szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen aljzatot tegyek az aljára és mennyi kell, a tetejére pedig homokot szeretnék tenni, milyen szemcsemérettel köszönöm.Megköszönöm.
CZ

Ezt a kérdést egy csehországi felhasználó tette fel. A kérdés és válasz szövege automatikusan lefordításra került, de a tartalom nem változott semmilyen módon.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Jó napot, Egy régi aljzatot javasolnék, és 2-4 mm-es vagy 1-3 mm-es csiszolást a tetején. A mennyiséget az Alátétek kategória leírásában található kalkulátorral tudja kiszámolni

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Carbon 5 liter 16.11.2020 06:07
Hello, azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e Tropika szubsztrátot + Profi Soil-t tenni az akváriumba és ott tartani egy hónapig száraz körülmények között? Vagy a víz beöntése után egy bizonyos időn belül ki kell önteni a vizet? Köszönöm a választ.
CZ

Ezt a kérdést egy csehországi felhasználó tette fel. A kérdés és válasz szövege automatikusan lefordításra került, de a tartalom nem változott semmilyen módon.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Jó napot, A fél élet nem hagyja őket teljesen megszáradni, ezért minden nap meg kell őket harmatosítani

0x

A termékkel kapcsolatban ezt a kérdést már feltették: INVITAL Carbon 5 liter 16.11.2020 06:07
Hello, azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e Tropika szubsztrátot + Profi Soil-t tenni az akváriumba és ott tartani egy hónapig száraz körülmények között? Vagy a víz beöntése után egy bizonyos időn belül ki kell önteni a vizet? Köszönöm a választ.
CZ

Ezt a kérdést egy csehországi felhasználó tette fel. A kérdés és válasz szövege automatikusan lefordításra került, de a tartalom nem változott semmilyen módon.

INVITAL

invitalpet.hu ír:
Jó napot, A fél élet nem hagyja őket teljesen megszáradni, ezért minden nap meg kell őket harmatosítani

Azonnal szeretne választ kapni a kérdésére?Érdekelheti Önt

Termékek betöltése

Érdekelheti Önt


Ne hagyja ki az e heti akciókat
3 468 Ft
20%
2 774 Ft

SUNSUN fűtő 300W.

2 726 Ft
20%
2 181 Ft

Akváriumszilikon 135 ml fekete

24 177 Ft
5%
22 887 Ft

SUNSUN HW-302A külső szűrő

12 081 Ft
20%
9 665 Ft

INVITAL rozsdamentes Lily…

31 113 Ft
8%
28 710 Ft

INVITAL EXPRO-1500

1 613 Ft
20%
1 290 Ft

Bioszűrő XY-2871 álló

2 661 Ft
20%
2 129 Ft

UNISOIL szubsztrátum…

30 484 Ft
5%
28 871 Ft

SUNSUN HW-702A

9 500 Ft
20%
7 600 Ft

INVITAL Japanese Soil 8l…

41 919 Ft
15%
35 631 Ft

INVITAL pH vezérlő szondával

10 308 Ft
20%
8 246 Ft

Ibuki Spirulina Color 3 mm 5…

38 548 Ft
8%
35 323 Ft

SUNSUN HW-304A külső szűrő

32 097 Ft
18%
26 320 Ft

CO2 palack 5 l (üres)

4 823 Ft
20%
3 858 Ft

INVITAL szivattyú fej SP- 800…

10 565 Ft
5%
10 000 Ft

Eheim Air Pump 100…

677 Ft
20%
542 Ft

Bio szűrőszivacs az Juwel…

10 145 Ft
20%
8 116 Ft

Ebi Gold Shrimp Soil 5 liter

12 661 Ft
8%
11 661 Ft

Eheim Air Pump 200…

96 613 Ft
8%
88 548 Ft

EHEIM Professionel 4+ 600 …

32 242 Ft
23%
24 919 Ft

Haqos EXPRO-1200 Plus…