A legnagyobb akvarista webáruház vagyunk Magyarországon.

Controsoil 10l Powder japán szubsztrátum

Termékkód Z07277
12 726 Ft
10 517,36 Ft ÁFA nélkül
db

Raktáron > 200 db

A kézbesítési dátum betöltése
A szállítási idővonal betöltése
cashback

A termék megvásárlásáért a következő összeget kapja vissza: 382 Ft

A lebonyolított vásárlásért kedvezményt kap a következő vásárlásra. Rendszeresen vásárolni nálunk megéri.

Többet a hűségrendszerről

A minőségi szubsztrátum kiválasztása a természetes akvárium elengedhetetlen része, mivel létfontosságú tápanyagokat biztosít a növények buja növekedéséhez, és segít kiegyenlíteni a víz tulajdonságait optimális szintűvé a vízkeménység/pH csökkentésével a vízinövények, garnélák és a trópusi halak többsége számára.

Különleges és kiegyenlített összetétel

A Controsoil egy prémium minőségű, Japánból származó szubsztrátum, amely kiváló minőségű természetes talajból és vulkáni hamuból áll. Általában a konkurens szubsztrátumok megemelik az ammóniaszintet. Míg a nagy mennyiségű tápanyag segít „beindítani” az akváriumot és támogatja és a növények növekedését; mérgező a víziállatokra nézve, és nem túl szép látványt nyújtó algákat hozhat létre az akvárium alapításának kezdeti szakaszaiban. A Controsoil tökéletes szintű, felesleg nélküli tápanyagokat nyújt.

Sok professzionális akvarista sikeresen, gond nélkül telepített halakat már az első hét során az új tartályba, amely ezzel a szubsztrátummal volt ellátva. Azonban javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy a halak vízbe telepítése előtt a vízből el lett-e távolítva az ammónia és a nitritek nagy része.

Miért mindig Japánból származnak a leghíresebb szubsztrátok?

Ennek az az oka, hogy Japánban egyedülálló a vulkanikus tevékenységből származó talaj. Ez a talaj tele van tápanyagokkal, és olyan vízparamétereket is képes beállítani, mint a keménység és a pH. Ezért az olyan szubsztrátokat, mint az INVITAL Japanese Soil,az ADA AquaSoil Amazonia, a ControSoil, a Tropica Substrate és számtalan más szinte kizárólag Japánból gyártják és importálják.

E talajok egyedisége miatt még a vezető európai és amerikai gyártók számára is lehetetlen megfelelő alternatívát találni a piacaikhoz közelebb, ezért vezető szubsztrátjaikat Japánban gyártatják.

Nem szükséges semmiféle leöblítés

A szennyeződések aktív elnyelésével megakadályozza a zavaros vizet

Az ammónia alacsony szintű kibocsátódása

Támogatja és felgyorsítja a hasznos baktériumok szaporodását

pH és kH pufferelés

Enyhén savas pH-júvá egyenlíti ki a vizet, csökkenti a víz összkeményégét a vízinövények jobb környezetének és tápanyagfelhasználásának érdekében

Optimális halaknak és garnéláknak

Minden édesvízi állatnak megfelel, mint pl. a trópusi halak vagy garnélák, amelyeknek enyhén savas akváriumvízre van szükségük

Növényes akváriumokhoz tervezett

A granulátumok összetétele és mérete optimális oxigéncserét é tápanyagokat biztosít a vízinövények számára

A Controsoil két granulátumméretben és -színben áll rendelkezésre – fekete és barna, hogy megfeleljenek a felhasználók igényeinek és a vízinövények kiválasztásához.

A Powder és Normal granulátumok változatainak mérete

Kínáltunkban megtalálhatja a 2 mm granulátumméretű Powder változatot és a 3-4 mm granulátumméretű Normal változatot. Hagyományos használatra a Normal változatot javasoljuk. Amennyiben talajtakaró növényeket szeretne ültetni vagy finomabb megjelenésre vágyik, az elülső üveghez Powder változat szórását ajánljuk. A Powder változat ideális a legfeljebb 50 literes kis akváriumokhoz, amelyek esetében a kisebb granulátumok valamivel szebb látványt nyújtanak.

Használat és adagolás

A szubsztrátumot ne mossa át. Egyszerűen helyezze az akváriumba, majd töltse fel vízzel. Az első órákban a víz enyhén zavaros lehet. A zavarosság egy napon belül megszűnik, a víz kristálytisztává válik. A növények ültetésekor az akváriumot javasoljuk 1/3 magasságig vízzel megtölteni, beleültetni a növényeket, majd az akváriumot teljesen vízzel teletölteni.

A konkurens japán szubsztrátumok esetén a vizet az első hétben naponta cserélni kell, majd a következő héten másnaponta, a harmadik héten 2x, majd a negyedik héttől hetente 1x. A Controsoil szubsztrátumok esetében a gyakori vízcserék egyáltalán nem szükségesek, mivel a vízbe eleinte szinte egyáltalán nem bocsátódik ki ammónia. A vizet elég első héten 2x kicserélni, majd hetente egyszer vagy kéthetente egyszer. Természetesen a gyakoribb vízcserével semmit nem lehet elrontani.

Adagolás

  • 35l-es akváriumhoz – 6-8l szubsztrátum
  • 60l-es akváriumhoz – 8-11l szubsztrátum
  • 150l-es akváriumhoz – 24-32 l szubsztrátum

Ez a mennyiség csak akkor fontos, ha a pH-t és a vízkeménységet a kívánt szinten szeretné tartani – pl. garnélatartók esetében.

A japán szubsztrátumok kiváló kiegészítőjekenén a prémium INVITAL DeepBasis tárolószubsztrátumot ajánljuk. Ez a tárolószubsztrátum az ADA AquaSoil Amazania, INVITAL Japanese Soil vagy Tropica Substrate típusú szubsztrátumok alá is használható, tehát a tápanyagokban gazdak szubsztrátumok alá. Ez abból a szempontból ajánlott, hogy jelentősen megnövelje az aljzat élettartamát = mielőtt elfogyna a tápanyag vagy mielőtt ki kellene cserélni és tápoldatokkal ellátni az aljzatot

A Controsoil tulajdonságaival 99%-ra megegyezik az INVITAL japanese soil (tápanyagbőség, pH szabályozás, ammónia felszabadulás) termékkel, mivel származási helye azonos. Azonban más beszállítótól származik, ami enyhe áremelkedést okoz.

Csomagolás

Űrtartalom:

10l

Szín:

Fekete

Szemcseméret:

Powder

Az alábbiakban ügyfeleink akváriumait találja, amelyekben japán 🗾🎌 Controsoil szubsztrátumot használtak. Sokoldalúságának és rengeteg pozitív tulajdonságának hála egy nagyon népszerű szubsztrátumról van szó kezdő és haladó akvaristák körében is.

Akváriumi aljzat teszt 🌿👇

A Micranthemum Monte Carlo és az Eleocharis parvula növényeket használtuk. A növényeket naponta permeteztük, és LED-es világítás világított rájuk.

Látható, hogy a növények nehezebben nőnek a közönséges homokban. Az ADA szubsztrátot az ADA Aqua Soil Amazonia Ver.2 verzióban használtuk, ami nem annyira tápláló, a klasszikus változatban pedig több tápanyaggal gyorsabban növekednének a növények.

🤔 Nem akar hibázni az aljzat kiválasztásakor, és ezzel jelentős károkat okozni az akváriumban? Vagy az érdekli, hogy miért importálják a legjobb akváriumi szubsztrátumokat a távoli Japánból? Javasoljuk, hogy olvassa el legújabb cikkeinket ebben a témában:

Miért importálunk akváriumi szubsztrátumot egészen Japánból? 🗾

Olyan helyzet az akvarisztikában, amikor a pénzmegtakarítás veszteséget jelent 📉

Hosszabbítsa meg akváriumi szubsztrátumának élettartamát 🌿

Az akváriumi szubsztrátum, amely tápanyagokat is tartalmaz, vagy legalábbis képes azokat felszívni, jó kiegészíteni táptalajjal, amelyet alá kell helyezni.

1️⃣ Hosszú távú tápanyagkészlet növényeknek🌿

Ha az Ön szubsztrátuma nem tartalmaz tápanyagokat😏, de képes azokat felszívni: akkor a táptalaj nagyon fontos – a klasszikus tápoldat a vízben ugyanis nem ugyanolyan minőségű, mint a növények gyökerénél🌱 elhelyezkedő tápanyagkészlet, különösen olyan növényeknél, amelyek főként a gyökereken keresztül veszik fel a tápanyagokat.

Azonban a tápanyagokat tartalmazó szubsztrátumok esetében is fontos a táptalaj, mivel használatával jelentősen meghosszabbítja az aljzatának 🌿💪élettartamát = azaz mielőtt elfogynának a tápanyagok, és ki kell cserélni az aljzatot vagy aljzatba helyezhető növénytáppal kell kiegészíteni (az aljzatba helyezhető tabletták nem ugyanolyan minőségű helyettesítők).

2️⃣ Vízáramlás a gyökerek között 💧

Az akváriumok aljzata főleg hátulról előre lejt, így a szubsztrátum rétege a hátulsó akváriumfalnál gyakran 10 cm-nél is magasabb. 😬.

A klasszikus szubsztrátum kis granulátumokból áll, ezért a víz rosszul áramlik közöttük, míg a táptalaj jóval nagyobb szemcseméretű, ezért a víz az alsó rétegekben is jól áramlik, és nem fordul elő rothadás..

És milyen táptalajt használjunk? Természetesen a INVITAL DeepBasis terméket

Ezt a táptalaj az ASO vulkán vulkanikus talajából 🔥 készül, amely Japánban található, és ez a talaj tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag. Amennyiben nem szeretne kompromisszumokat kötni, szerezze be ezt a szubsztrátumot, amely a piacon a legjobbak közé tartozik – ráadásul gazdaságosan beszerezhető.


Miért annyira gazdaságos az INVITAL DeepBasis? 🛒🤔

Mivel közvetlenül a  japán gyárból importáljuk⛩. És mert az INVITAL DeepBasis terméket közvetlenül a gyárból importáljuk, tehát forgalmazói közvetítés nélkül😎, az ADA Power Sand típusú szubsztrátumoktól eltérően, amelyek nagykereskedőkön keresztül jutnak el Európában az eladókhoz, az INVITAL Deepbasis a piacon jóval alacsonyabb árú, mint az ADA Power Sand. Így Önnek lehetősége van csúcsminőségű táptalajhoz hozzájutnia alacsonyabb áron.✅

Az INVITAL DeepBasis terméket itt találja😎 


Rating

Az értékelést kizárólag a terméket megvásárolt vásárlók tehetik közzé

Az értékelések maximális hitelessége érdekében, amely befolyásolja az Ön döntését, kizárólag olyan vásárlók értékelhetik a terméket, akik meg is vásárolták azt.

Értékelni csak a bejelentkezett ügyfeleink tudnak.
Itt tud bejelentkezni: Bejelentkezés

📝 13.4.2024 a terméknél Controsoil 10l Normal japán szubsztrátum

Elégedettség

CZ

Ezt az értékelést egy cseh vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 13.4.2024 a terméknél Controsoil 10l Powder japán szubsztrátum

Elégedettség

CZ

Ezt az értékelést egy cseh vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 1.4.2024 a terméknél Controsoil 10l Normal japán szubsztrátum

Van egy probléma ezzel a szubsztrátummal . ez lágyította a víz teljes és karbonát keménységét , a növények meghaltak semmi sem akar nőni , már 3 hónapja küzdök , a szubsztrát úgy néz ki, rendben van, amit nem növény meghal .

PL

Ezt az értékelést egy lengyel vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 15.3.2024 a terméknél Controsoil 10l Normal japán szubsztrátum

Jó alapozás. Nem folyik. Jó ültetés a növények még azok invitro:) ennek az aljzatnak köszönhetően a víz kristálytiszta :) Szépen csökkenti a pH-t.

PL

Ezt az értékelést egy lengyel vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 15.2.2024 a terméknél Controsoil 10l Normal japán szubsztrátum

nagyszerű szubsztrátum

CZ

Ezt az értékelést egy cseh vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 18.1.2024 a terméknél Controsoil 10l Normal japán szubsztrátum

Jó aljzat ajánlott.

PL

Ezt az értékelést egy lengyel vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 5.1.2024 a terméknél Controsoil 10l Normal japán szubsztrátum

Biotóp stílusú akváriumokat üzemeltetek
(Ázsia),egy hónapig controsoil aljzaton.Megfelel az elvárásoknak.

PL

Ezt az értékelést egy lengyel vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 3.1.2024 a terméknél Controsoil 10l Normal japán szubsztrátum

fény, a növények könnyen kiesnek belőle.
Ez az aljzat nagyon hiányzik a fekete színhez.
Ettől eltekintve minden jó - a növények jól nőnek, javítja a vízparamétereket.

PL

Ezt az értékelést egy lengyel vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 31.12.2023 a terméknél Controsoil 10l Normal japán szubsztrátum

A talaj rendben van

PL

Ezt az értékelést egy lengyel vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.

📝 31.12.2023 a terméknél Controsoil 3l Normal japán szubsztrátum

A talaj rendben van

PL

Ezt az értékelést egy lengyel vásárló tette közzé, aki nálunk vásárolt. Az értékelés szövegét lefordítottuk, de tartalmilag nem változott.Érdekelheti Önt

Termékek betöltése

Érdekelheti Önt


Ne hagyja ki az e heti akciókat
25 081 Ft
11%
22 258 Ft

Eheim Twin automata haletető …

3 745 Ft
20%
2 996 Ft

Ibuki Grower 3 mm 3 l (1320 g)

30 629 Ft
6%
28 903 Ft

Eheim CompactOn 2100 szivattyú

2 242 Ft
20%
1 794 Ft

Femanga Wurzel Aktiv csigák…

17 984 Ft
6%
16 919 Ft

EHEIM aquaball 180 (2403020)

9 790 Ft
4%
9 403 Ft

Eheim Thermocontrol e75 W

1 597 Ft
20%
1 278 Ft

INVITAL FEROX NPK COMPLETE…

115 990 Ft
14%
99 990 Ft

Szűrő akváriumokba Hagen…

8 048 Ft
20%
6 438 Ft

INVITAL 2db.-os akvakertész…

67 403 Ft
9%
61 274 Ft

EHEIM eXperience 350 (2426020)

24 516 Ft
18%
20 103 Ft

Sinkor LED II 75 cm WRB 25W…

16 919 Ft
20%
13 535 Ft

INVITAL Carbon 5 liter

18 855 Ft
6%
17 726 Ft

Eheim Thermocontrol e400 W

4 823 Ft
20%
3 858 Ft

Seiryu stone L (2-4 kg)

2 765 Ft
20%
2 212 Ft

INVITAL Bottom tablets 250 ml

41 435 Ft
10%
37 323 Ft

EHEIM reeflex UV 350

10 242 Ft
3%
9 935 Ft

JÄGER fűtőberendezés 250 W-os…

11 694 Ft
6%
10 952 Ft

Eheim Thermocontrol e100 W

468 Ft
20%
374 Ft

Kör alakú csővájó féreg etető

952 Ft
20%
762 Ft

Bioszűrő XY-2830 egykaros